Jakter ny trener med "særdeles lav forventning til økonomisk kompensasjon"

Ishavsbyen går kreativt til verks for å skaffe seg ny trener.

JUBELGUTTER: Ishavsbyens spillende trener Martin Joakim Nilsen, som nå gir seg, Ken-Arne Moldenæs, firemålsscorer Morten Andersen og Rudi Lanessen jubler for seier mot Kirkenes i vår.  Foto: Privat

sport

Ishavsbyen gjorde i år sin beste sesong etter spissingen av 3.-divisjon i 2010, og ble nummer 7.

Men verken økonomi eller klubbstørrelse skulle tyde på at A-laget spiller fotball på øverste regionale nivå. Det vises også når klubben nå utlyser etter ny hovedtrener.

"Lønn: På en skala fra ulønnet til svært, svært lavt lønnsnivå, og desidert lavest i divisjonen," skriver klubben blant annet i stillingsutlysningen.

Videre skriver man at det må påregnes 10 timer jobb i uka for å gjennomføre 2-3 treninger og kamper.

"Egen bil, eller annet fremkomstmiddel må man regne med å benytte, uten å kunne forvente kompensasjon," understrekes det.

- Må gjøre det annerledes

- Det litt sånn ståa er i "Byen". Vi må gå kreativt til verks. Vi kan ikke love mye penger, så vi må gjøre det litt annerledes, forklarer styreleder i Ishavsbyen, Christian Andersen.

Klubben har tilsammen cirka 35 aktive medlemmer på sitt A-lag og oldboys-lag, er dermed blant landets desidert minste 3.-divisjonsklubber. Kanskje den aller minste.

Budsjettet i årets sesong var 425.000 kroner.

- Det går over 100.000 kroner i utgifter bare til borteturer til Finnmark. Det er en stor del av kaka. En trener lider litt under at det meste går til reiser og treningstid, sier Andersen.

Spillende trener?

Avtroppende trener Martin Joakim Nilsen kom selv direkte fra spillerstallen i Ishavsbyen, og fortsatte som spillende trener i klubben.

"Det vil være uproblematisk å være spillende trener dersom ønskelig," understrekes det i stillingsannonsen - kanskje til fristelse for fotballtalenter som venter på gjennombruddet på 3.-divisjonsnivå.

- Finnes det interne kandidater i dagens spillerstall?

- Internt er det ingen som har meldt seg til oss som sitter i styret. Det er noen som kanskje kan ta jobben, men de er unge, sier Ishavsbyen-lederen, som gir seg både som spiller og styreleder etter dagens sesong.

- Det er på tide å gi stafettpinnen videre, konstaterer Christian Andersen.