Torsdag møter Norge Ungarn til den første av to kamper i playoff. Vinneren sammenlagt går til EM i Frankrike.

Fullt hus

I den anledning inviterer The Edge og iTromsø til fotballfest.

– Det er ikke så ofte det dukker opp slike kamper som engasjerer og lager ståhei. Vi ønsker å samle dem som normalt drar ut og de som ser kampen hjemme. Det blir som å oppleve kampen på stadion, sier Alapnes.

Storsalen, som tar 500 personer, skal fylles til randen.

– Det blir fullt hus, akkurat som på Ullevaal, tror hotellsjefen.

Kovacs tror på Norge

Tidligere TIL-spiller Peter Kovacs, som er født og oppvokst i Ungarn, sa til VG i oktober at han holder en knapp på Norge, men advarte samtidig mot å ta EM-avansement på forskudd.

– Det er veldig vanskelig å spå en vinner, men hvis jeg må, så vil jeg si 51-49 i prosent til Norge. Jeg holder en veldig liten knapp på Norge. Alle sier at det er drømmescenario for Norge. Jeg er ikke uenig, men det blir to tøffe kamper, sa Kovacs til VG etter trekningen for en snau måned siden.

Høyt tempo

Mandag møtte Per Mathias Høgmo pressen på Ullevaal stadion, og det var en optimistisk landslagssjef som snakket med det oppmøtte pressekorpset.

– I dag har vi hatt gjennomgang av Ungarn på spillermøtet, og satt prinsippene rundt hvordan vi ønsker at kampen skal bli, sier Høgmo.

Han tror tempo blir en nøkkel for å bryte ned store ungarere på Ullevaal.

– Vi møter et fysisk godt lag. Det er ett element, men samtidig er vi opptatt av hvordan vi kan utvikle spillet. Tempo og ferdigheter er noe vi har prioritert veldig høyt for å bli i stand til å styre kamper, sier Høgmo, som også understreker viktigheten av å holde nullen.

– Det er klart at det er viktig å holde nullen. Men vi ønsker jo å pushe angrepsviljen så langt så mulig. Dere har sett at vi skaper stadig flere sjanser og det er flere som bidrar i spillet vårt, sa Høgmo på pressekonferansen.

Billetter til kampen på The Edge koster fra 50 kroner.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo Foto: NTB scanpix