Snømangel kostet kvartfinaleplass

Torgeir Sulen Hovland åpnet sesongen meget bra i Muonio, men kvartfinaleplassen røk på grunn av snømangel.

Torgeir Sulen Hovland (316) i aksjon i Norgescupfinale i Harstad i mars.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

For Torgeir Sulen Hovland, som går for Kvaløysletta Skilag og Team Nord-Norge rekrutt, gikk inn til 30. plass i prologen i dagens sesongåpning i Muonio i Finland.

Normalt sett ville det holdt til kvartfinaleplass, men på grunn av snømangel var det en smalere trasé. Derfor var det kun de 16 beste som gikk videre.

– Det var synd at det ble slik, men det er jo ikke så mye å få gjort noe med, forteller Hovland som uansett kunne glede seg over en god sesongstart.

– Det var hardt og brutalt, men veldig godt å komme i dag. Jeg er i hvert fall fornøyd med det første løpet, sier Hovland.

LES OGSÅ: Ingen toppdag på Beitostølen

– Inspirasjon

Kvaløysletta Skilag-løperen var kun ti sekunder bak sterke Alexey Poltoranin som vant, og han forteller at det gir inspirasjon på vei inn i sesongen. Dette er Hovlands første sesong på seniornivå, og i slutten av januar kommer det store høydepunktet med NM på hjemmebane.

– Jeg håper å være i mitt livs form til da, så får jeg se utover vinteren med tanke på hva som kan være realistiske resultatmål, sier Hovland.

I morgen er det 15 kilometer klassisk, mens åpningshelga avsluttes med ti kilometer skøyting på søndag.

– Jeg håper å få gjennomført to gode løp, og dra herfra med en god følelse. Det viktigste er å være i god form til Norgescupen på Gålå om to uker, sier Hovland.

LES OGSÅ: Silje Theodorsen i angrepsposisjon

– Tøff sesong

Trener for Team Nord-Norge rekrutt, Kristian Skogstad, sa seg også godt fornøyd med åpningen til Hovland.

– Han går inn i en tøff sesong som førsteårssenior, og det han leverer her i dag er veldig bra. Nå handler det om å roe litt ned på treningsmengden, få gått noen renn og få litt fart i kroppen, forteller Skogstad.

Treneren har tro på at Hovland kan gjøre en god sesong, men påpeker samtidig at han går inn i sin første sesong som senior og at det derfor er viktig å ikke ha de største resultatmålene.

– Det er vanskelig å hevde seg når du er førsteårssenior, og Torgeir må hovedsaklig sammenligne seg med de som er på u23-lista. Men jeg tror han kan få til gode enkeltprestasjoner, og at han kommer til å levere en bra sesong, sier Skogstad.

På den uoffisielle resultatlista var Andreas Nygaard ble beste lokale løper med 29. plass. Martin Mikkelsen ble nummer 33, Martin Bentzen nummer 47, Christian Tvedt Bugge nummer 67, Maximilian Bie nummer 71 og Morten Teksnes nummer 80. Anette Kjellbergvik var eneste norske kvinne som stilte til start, og hun gikk inn til 54. plass på den uoffisielle resultatlista.