- Trenger litt tid på å komme skikkelig i gang

Silje Theodorsen nummer 29 i sesongåpningen på Beitostølen.

29. PLASS: Silje Theodorsen i aksjon under NM på ski sist vinter. 

sport

I dag åpnet langrennssesongen på Beitostølen med 7,5 kilometer klassisk for kvinner - og den doble distansen for menn senere på dagen.

Mens Therese Johaug var i en egen klasse, ble det ingen toppåpning for Kvaløysletta Skilag- og rekruttlandslagsløperen Silje Theodorsen.

Etter en 36. plass midtveis i løpet avsluttet 21-åringen sterkere, men det ble "bare" 29. plass - to minutter og 15 sekunder bak suverene Johaug.

- Det var helt greit, et halvminutt bak topp-10. Men jeg kjenner at jeg ikke har øvd så mye på dette, det har vært stort sett langkjøring og intervaller, så jeg trenger litt tid på å komme skikkelig i gang, kommenterer Theodorsen.

Fant marsjfarten

Hun tror også at det kan være mulig å knipe marginer på marsjfarten - som var betydelig bedre i siste halvdel av dagens løp.

- Det er vanskelig å vite hvor hardt skal man åpne. Man må kjenne litt på det. Det løsnet litt på andrerunden. Da traff jeg bedre teknisk og stresset ikke så mye.

At noen få sekunder kunne utgjort mange plasser på resultatlisten setter 21-åringen pris på. Masako Ishida fra Japan på 13. plass var 23 sekunder foran Theodorsen.

- Det er tett, og det viser at det mange som trener godt i Norge. Det er med på å skjerpe oss alle. Det er kult at det har blitt sånn i jenteklassen også, at man må krige om sekundene, sier tromsøjenta.

LES OGSÅ: Silje Theodorsen i angrepsposisjon

Nordnorsk løper foran

Foran Theodorsen på resultatlisten kom også en løper fra Team Nord-Norge: Lovise Heimdal fra Bardu IL ble nummer 17, 2.01,1 bak Johaug - og altså snaut 14 sekunder foran Theodorsen.

- Det er artig å se at det gror godt i nord, kommenter Silje Theodorsen - som også var opptatt av å få med seg resultatene til andre treningsvenner i FIS-rennet i Muonio.

- Det er godt å være i gang igjen. Det blir en artig sesong, avslutter hun.