De tre beste lagene i den regionale serien kvalifiserer seg til spill i den nasjonale Bringserien som starter i januar. Der møtes lag fra hele landet, og etter tre seiere på de fire første kampene har THK skaffet seg et godt utgangspunkt.

– Det ville vært utrolig artig å klare det, men vi har fortsatt noen tøffe kamper foran oss, forteller Hedda Gamst etter kveldens 21-18-seier over Bodø HK.

– Jeg synes vi slurver altfor mye i dag, men vi vinner likevel greit, sier Gamst om kveldens kamp.

Ekstra gir

THK ledet med komfortable 11-7 til pause, men etter hvilen kom gjestene fra Nordland nærmere og nærmere. THK hadde likevel et ekstra gir, og da Gamst og lagvenninnene skrudde opp tempoet slet Bodø voldsomt.

– Vi vinner med tre mål, og det er jo det viktigste. Likevel går det i bølgedaler i dag, men vi burde egentlig vunnet mer i denne kampen, sier trener Tom-Børge Johansen.

Han styrte laget inn til sin andre seier denne helgen. I går ble byrival Bravo slått med identiske sifre 21-18.

– Der spiller vi en meget god kamp, og vinner fortjent. Det var en jevn 1. omgang, men så dro vi ifra etter hvilen. Det er selvfølgelig litt ekstra moro å slå en bykollega, sier treneren og smiler.

– Gode muligehter

Selv om THK har hatt en meget god start på sesongen med tre seiere på fire forsøk forteller trener Johansen at de ikke tar avansementet på forskudd.

– Det kommer flere viktige kamper, og hvis vi går på et tap er det plutselig åpent igjen. Men akkurat nå ser det veldig lovende ut, sier Johansen som mener at de vil tjene enormt på å kvalifisere seg.

– Da vil jentene få prøve seg mot noen av de beste spillerne i landet på dette aldersnivået, og det er klart at det er veldig god læring for oss, forteller Tom-Børge Johansen.

– Nøkkelkamp

I morgen avslutter THK seriehelgen med kamp mot Svolvær. Laget fra Lofoten ligger to poeng foran THK på tabellen, men har riktignok to kamper mer spilt.

– Det blir en nøkkelkamp, og hvis vi vinner den ser det veldig lyst ut med tanke på å kvalifisere oss til nasjonalt spill, sier midtback Hedda Gamst.

Trener Tom-Børge Johansen påpeker også viktigheten av at laget må være på tå hev i helgens siste oppgjør.

– Kampen mot Svolvær blir langt tøffere enn i dag, og vi må virkelig være med fra start. Er vi det har vi gode sjanser, sier Johansen.