Arrangerte sin første vektløfterskole: – Passer for alle

I helgen arrangerte Tromsø Atletklubb sin første vektløftingsskole noen sinne.

DELTAKERE Foran fra venstre står Victoria Bolstad, Line Rossvoll, Marthe Moe, Helene S. Jensen og Arthur Halvorsen. Bak fra venstre står Truls Thorbjørnsen, Anders Lyngmo, Kristina Svensen, Tor Yngve Larsen og Elfrid Torset.  Foto: Anders Rossvoll

sport

– Dette er en fin måte å rekruttere nye medlemmer på, og vektløfting passer for absolutt alle. Enten de er kjent med det fra før, eller er helt ferske, forteller Line Rossvoll som er leder i Tromsø Atletklubb.

– I går hadde vi besøk fra sportssjefen i vektløfterforbundet, og han ga oss et foredrag om teori og de løftene som olympisk vektløfting innebærer. Så har vi trent mye på grunnteknikk resten av helgen. Nå planlegger vi å få i gang tre fellestreninger i uka, forteller Rossvoll.

LES OGSÅ: Andreas (17) vil bli sterkest i verden

Egne lokaler

Klubben ble stiftet for to år siden, men det var først i høst at de fikk sine egne lokaler i Krokenhallen.

– Det er dyrt i oppstarten, men når vi først har fått på plass en del utstyr så holder jo det i veldig mange år, forklarer Arthur Halvorsen som er trener.

– Å starten en klubb helt fra bunn uten noe særlig med økonomiske muskler har ikke vært enkelt. Men nå har vi fått dette av kommunen, og tenkt at vi starter her. Når vi får på plass flere medlemmer kan vi forhåpentligvis få en såpass god økonomi at vi kan få tak i enda større lokaler, sier Rossvoll.

LES OGSÅ: Satte tolv norgesrekorder på én dag

Alene i nord

Tromsø Atletklubb er den eneste vektløfterklubben nord for Namsos.

– Vi har fått mange henvendelser siden vi startet opp for to år siden, så det er tydelig at folk er interessert, sier Rossvoll som tror at miljøet i byen kan bli stort.

På søndag var det ni deltakere, og en av dem var Truls Thorbjørnsen som var med atletklubben for første gang.

– Det har vært en lærerik helg, og dette ga absolutt mersmak, forteller Thorbjørnsen.