Inviterer hele landet til snøballkrig

I februar samles 1.500 studenter i Tromsø for Studentlekene. Der skal de konkurrere i snøballkrig.

ISKALD MOTTAKELSE Denne gjengen vil gjerne skape arktisk folkefest under Studentlekene 2016 i februar. Bak fra venstre: Magnus Hvidsten, Haakon Kristian Våge Støyle, Emilie Flølo Dyrstad, Frida Eilertsen Nielsen, Helge Krangnes Sættem, Samuel Arulanandam, Ane Karoline Slettbakk Jensen og Tilman Fortmüller Foran: Anne Husebekk, Alexander Uhre Mikkelsen, Lisa Hoen, Bjarne Martinsen, Roy Rakkenes og Linda Tofteng Eliassen.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

sport

Det meste begynner å falle på plass for Studentlekene 2016, som arrangeres i februar.

Når rundt 1.500 studenter kommer til Tromsø for å kjempe om å bli beste studentlag er det flere kuriøse idretter på agendaen.

Biljard og judo

Både kajakk-polo, judo, undervannsrugby, amerikansk fotball – og snøballkrig er noen av idrettene som står på programmet.

Konkurransenformen for snøballkrig kalles yukigassen, og arrangeres blant annet i Japan og Vardø hvert år.

Den skal foregå på Fløyabanen.

– Det er noe som bor i oss alle. Alle har vært med i en eller annen form for snøballkrig, så når vi først inviterer til Tromsø, Norges vinterhovedstad, er det symptomatisk, sier leder for Studentlekene 2016 Bjarne Martinsen.

Les også: Markerte avsky mot Paris-terror

Det skal også konkurreres i ishockey, langrenn, håndball, basket, biljard, randonee, styrkeløft, jiu jitsu og innebandy.

Rektor i snøballkrig?

UIT-rektor Anne Husebekk applauderer kreativiteten.

– Det er kjempefint. Det er mange som får komme til Tromsø og sett på byen og universitetet. Jeg håper de lærer og får et godt arrangement. Jeg skal også bidra, sier Husebekk til iTromsø.

– Bidrar du som lagkaptein i snøballkrigen også?

– Kanskje ikke. jeg er mest glad i ski, så der kan jeg godt delta, svarer rektoren og ler.

I Tromsø kommune håper de at snøballkrigen blir en folkefest.

– Vi vil også ha med barn og unge på snøballkrigen, slik at det favner bredere, sier Lisa Hoen i Tromsø kommune.

Festivalstemning

Studentlekene 2016 samarbeider også med Sparebank1 Nord-Norge.

– Her er det midt i blinken for oss å bidra, sier Linda Tofteng Eliassen i Sparebank1 Nord-Norge.

– Vi vil bidra til å skape en festivalstemning under lekene. Derfor ønsker vi å samle alle de tilreisende i sentrum, sier Lisa Hoen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport