TROMSØ: Den danske treneren kom tidlig i høst til Bravo Håndballklubb. Etter en lengre prosess, hvor blant annet spillerne selv var aktive i finansieringsarbeidet, ble Andersen ansatt som trener for damelaget i halv stilling, mens Andersen har søkt etter en deltidsjobb i byen.

Den prosessen har vært lang og vanskelig. Treneren har i utgangspunktet en toårsavtale med Bravo, men nå kan den bli brutt om kort tid - dersom ikke den vktige brikken faller på plass.

– Vi må prøve å finne Bo jobb frem til nyttår. Hvis ikke må vi bryte prosjektet, sier styreleder i Bravo HK, Karina Moe til iTromsø.

LES OGSÅ: Linda (25) styrte showet da Bravo herjet i Finnmark

– Trist

Bo Andersen bekrefter selv at det nærmer seg «deadline» for å holde liv i hans trenerprosjekt i Bravo.

– Jeg skulle ha funnet en jobb fra 1. januar, eller aller senest 1. februar. Økonomisk er det vanskelig å få det til å henge sammen hvis jeg ikke får jobb, sier Andersen.

På håndballbanen har høstsesongen vært en seiersferd for Bravo så langt. Syv seire på like mange forsøk og 89 plussmål betyr at laget har full kontroll på en topp-3-plassering som gir plass i den nye nasjonale 2.-divisjonen neste år. Seriegull vil også gi laget kvaliksjanse til å hoppe rett videre opp til 1.-divisjon.

– Hvordan vil det eventuelt være å dra fra Tromsø så raskt?

– Det vil være synd, for jeg synes vi har satt de riktige prosessene i gang. Hvis vi kommer dit så vil det være trist. Det vil være riktig synd om vi ikke får ting til å falle på plass og jeg er tvunget til å reise hjem på grunn av økonomi.

LES OGSÅ: Ny Bravo-trener: - Spillernes kondisjon er under enhver kritikk

Skuffet over byråer

Andersen vil ikke si at han allerede angrer på at han tok utfordringen og flyttet til Tromsø. Men han er skuffet over at flere runder med bemanningsbyråer i byen ikke har båret frukter.

– Jeg er ikke så imponert over deres mulighet til å skaffe jobbmuligheter, kommenterer dansken tørt.

Han er utdannet ved handelsskolen i Århus, med en butikkutdannelse i tillegg, og har jobbet som selger i flere år.

– Jeg er åpen for litt av hvert. Men jeg har en fordel hvis det er snakk om internasjonal handel. Jeg snakker både tysk og engelsk flytende, poengterer 40-åringen.

– Deltid vanskelig

Grete Wilsgaard er daglig leder ved et av byråene som Andersen har søkt hjelp hos i jobbjakten.

– Utfordringen er faktisk at han ønsker seg en deltidsstilling. Men vi har virkelig gjort et forsøk på å finne en jobb til han. Og den saken er ikke avsluttet, sier Wilsgaard og legger til:

– Vi har kanskje ikke vært flink nok til å orientere han om at vi jobber mer i kulissene enn hva som er synlig for han. Han kunne fått litt mer oppfølging underveis, erkjenner hun.

– Er det et vanskelig jobbmarked i Tromsø i dag?

– Innenfor noen områder. Det er aldri vanskelig innenfor arbeidsmarkedet i Tromsø hvis du har en fagutdanning innenfor alt fra helse til håndverkeryrker. Men innenfor andre yrker og særlig deltidsstillinger kan det være vanskelig å få jobb.