Tidligere Storm-spiller ble boyband-stjerne i Sverige

Etter han ikke lykkes med basketballkarrieren i Tromsø, har Njol Ismail Badjie (26) gjort kometkarriere som musikkartist.
sport

De færreste husker kanskje den unge svensken Njol Ismail Badjie som spilte for basketballaget Tromsø Storm i 2009/2010-sesongen.

Det ble med seks innhopp i BLNO og Badjie pakket sekken og reiste hjem til Sverige.

– Jeg hadde det veldig fint i Tromsø i halvannet dår da jeg bodde der, men jeg ble mye skadet mot slutten og basketen gikk ikke så bra. Jeg hadde en stor plan om å lykkes med å spille i Norge, så Danmark, Finland og ut i Europa, men det gikk ikke slik og jeg sto litt på bar bakke da jeg dro hjem til Stockholm, forteller Badjie til iTromsø.

Over 30 millioner

Han ble medlem av den svenske multietniske popgruppa Panetoz som har gjort enorm suksess.

Hans fetter Pa Moudou Badjie tok han med i gruppa og i 2012 fikk de gjennombrudd med låten «Dansa Pausa» som er sett 5,6 millioner ganger på YouTube og har over 30 millioner avspillinger på streamingtjenesten Spotify.

– Vi har vel rundt 58 millioner avspillinger på Spotify og «Dansa Pausa» står vel for over 30 millioner, så det har virkelig vært en suksess, humrer Badjie.

Etter en periode med vanlig dagjobb på Apple tok det virkelig løs i 2011 da han ble medlem av gruppa.

– Jeg begynte med musikk for fem år siden. Jeg har alltid likt å underholde og ønsker selv og le og smile i hverdagen. Jeg fant virkelig min greie og jeg er utrolig takknemlig for å kunne leve som artist. Vi er som en stor familie, sier 26-åringen.

Vil tilbake

Mange har nok også fått med seg bandets låt «Norge», som har over en halv million avspillinger på YouTube.

– Jeg har fortsatt familie i Tromsø og vil veldig gjerne komme opp igjen. Enten å ha et nummer i forbindelse med en Storm-kamp eller spille på den strandfestivalen, det hadde vært kult, sier Badjie.

Nå har han virkelig funnet lykken i livet.

– Jeg lever godt av musikken, men bruker mye tid på barn og unge. Jeg har selv ikke hatt det så lett med begge mine foreldre som gikk bort og en mor som var mye syk. Jeg var aldri den flinkeste eleven på skolen og jeg holder mange foredrag om motivasjon og inspirasjon i Stockholm. Jeg vil inspirere og underholde og det får jeg gjøre nå, og jeg håper jeg kan gjøre det i verden etter hvert, sier Badjie.

Derfor skal Panetoz også delta på neste års Melodi Grand Prix i Sverige.

– Vi lever i en mørk verden, så vi vil skape litt mer glede og drømmer. Det er større enn bare musikk, det vi holder på med. I Tromsø viste jeg ikke helt hva jeg skulle bli, men jeg viste at jeg måtte få folk til å le og ha det fint, så nå kjenner jeg meg hjemme, om man kan bruke et slikt ord, sier den sympatiske svensken.