Etter 18 år som Stakkevollan-trener går han til "storesøster": - Glad jeg får sjansen til dette

Lars Pedersen (49) tar over TUIL-damene etter en mannsalder som trener i Stakkevollan.

ARVTAKEREN: Lars Pedersen (til venstre) da Stakkevollan sikret gullet i seriefinale mot TUIL og nå avtroppende trener Stig Ditlefsen (til høyre) i 2014.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

HØYDEPUNKT: Susann Stavem Lundblad spretter champagneflasken etter 1-1 mot TUIL som sikret seriegull for Stakkevollan i 2014.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

sport

Pedersen har de siste årene trent Stakkevollan-damene til sterke resultater - fremfor alt seriegull og 3. runde i NM-cupen i fjor.

Nå er det klart at treneren tar over de siste års nære rivaler og blir ny trener for damelaget til TUIL.

- Først og fremst er jeg glad for at jeg får sjansen til dette. Jeg ser på det som en sjanse til å utvikle meg som trener, sier Lars Pedersen om overgangen til byrival TUIL.

Følelsesladet avskjed

Han vedgir samtidig at det var en følelsesladet siste kveld med Stakkevollan-jentene i går.

- Det var en tung dag i går da jeg hadde møte i spillergruppen. Å sitte der og si at det er siste gang jeg er der med dem, sier Pedersen.

Men legger samtidig til:

- Jeg har faktisk ledet laget naturlig frem til dette skiftet. Vi har gjort kjempefremskritt og har tatt laget til det maksimale. Nå er det mange av jentene som teller på knappene med tanke på å gi seg med fotballen, sier 49-åringen.

- Varsom

Daglig leder i TUIL, Roger Ness, er ydmyk med tanke på at man henter suksesstreneren til byrivalen på nordøya.

- Vi har hatt en åpen prosess på det og har vært i kontakt med Stakkevollan også. Vi er varsom på det, understreker Ness.

Han poengterer at i damefotballen er flere miljøer sårbare for at viktige enkeltpersoner forsvinner. Ness håper Stakkevollan kan ha et dametilbud også i fremtiden, etter at Pedersen kommer til TUIL.

- Det blir spørsmålet når Lars kommer til oss. Om det noen som kommer inn og kan bære et sånt miljø. Viktig for oss før vi går inn i slike prosesser har pratet med dem som klubb, slik at de er forberedt på det, sier Roger Ness.

- Har avtjent min "borgerplikt"

Flere av årets Stakkevollan-spillere har en fortid i TUIL. Lars Pedersen utelukker ikke at noen av spillerne han har trent i gult i år, kan følge han til TUIL.

- Jeg har hatt noen eks-TUIL-jenter i Stakkevollan som er velkommen hjem også. De har tilhørighet til TUIL og bor der, understreker treneren.

- Litt vemodig å forlate Stakkevollan?

- Absolutt, men jeg har vært der i 18 år og føler jeg har gjort min "borgerplikt", sier Pedersen.

Opprykksdrøm?

I fjor spilte altså Stakkevollan kvalik om opprykk til allnorsk 1.-divisjon. Sjansen for å ta TUIL dit, og kanskje revansje kvaliktapet med Stakkevollan, vil ikke Pedersen snakke for mye opp.

Men:

- Jeg har forstått det slik at skulle laget utvikle seg til det, så stiller styret seg bak å spille 1.-divisjon. I TUIL er dame- og herrefotball sidestilt, sier Pedersen.

- Damesatsingen har vi ikke resultatmål for. Men vi har et mål om å skape et best mulig sportslig fundament. Slik at jentene som spiller fotball i TUIL skal ha et godt sportslig utgangspunkt. Så får resultatene komme på grunn av det, sier Roger Ness.

Det har ikke lyktes iTromsø å få kontakt med Stakkevollans daglige leder, Roshild Jensen, i dag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport