Lager gratis fest for alle barn i byen

29. desember blir det to timer med moro i Skarphallen for alle barn i byen.

KOMPISGJENG: Eirik Moen, Ola Rismo, Alexander Samuelsen og Christian Justad Tønsvoll er noen av flere som gikk sammen for å få til romjulsturneringen «The Ribbz». I år utvider de arrangementet med en aktivitetsdag for barn dagen før. Foto: Håkon Steinmo 

sport

Kompisgjengen bak romjulsfotballturneringen «The Ribbz»i Tromsø har utvidet sitt engasjement til en gratis aktivitetsdag for alle barn i byen den 29. desember i Skarphallen fra klokken 17–19.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Kirkens Bymisjon og alt overskudd fra fotballturneringen har gått dit tidligere. De har et årlig julebord på Kulturhuset, så vi ønsket å lage en aktivitetsdag for alle barn i byen, sier en av mennene bak lavterskelturneringen The Ribbz, Christian Justad Tønsvoll.

Musikk og moro

Arrangementet har lite med fotball å gjøre.

– Det blir dans, musikk, sekkeløp og rumpefotball. Leker som «haien kommer» og DJ. Rett og slett en utrolig moro dag med mye aktivitet, sier Justad Tønsvoll.

Aktivitetsdagen har de fått til i samarbeid med Kirkens Bymisjon og Sparebanken Nord-Norge.

– Det har bygd på seg. Det er i forbindelse med bymisjonens «I lag»-prosjekt for barn og unge. Alle er velkomne i alderen 0–14 år, men det handler lite om alder. Om pensjonister vil komme, er de også velkomne og alt er gratis, forteller Justad Tønsvoll.

Aktivitetsledere

30. desember er selve turneringen «The Ribbz» som i år igjen skal stille med kjendislag.

– Vi jobber med detaljene der, så det er ikke helt spikret ennå, sier Justad Tønsvoll.

Han gleder seg til aktivitetsdagen for byens barn.

– Foreldre kommer med ungene selv, men vi vil være der som aktivitetsledere. Jeg er jo selv far og vet hvor artig det er å tulle seg bort med ungene, så vi ser fram til en dag med mye moro, sier han.