Imponerte med vakker isdans

Se bilder fra juleoppvisningen i Tromsø Ishall i går kveld.
sport

TROMSØ ISHALL: Etter oppvisningen i går kveld var det glade jenter iTromsø møtte.

– Jeg var skikkelig nervøs på forhånd og man står og skjelver masse. Men når jeg kom på isen var det helt fint, sier Juni Marie Filseth Haavind (11).

Hun er en av konkurranseløperne til ett år gamle Ishavsbyen Kunstløpklubb, som har hatt en fenomenal vekst siden oppstarten - og nå har over 100 medlemmer, inkludert skøyteskolen for barn.

Jublet

I går var det festkveld med juleoppvisning med hundrevis av tilskuere på tribunen.

– Jeg blir ikke så nervøs her, for det er ikke så mange som kan kunstløp så godt. Det er ikke like skummelt å gjøre feil som når man konkurrerer foran erfarne dommere, sier Maia Fenton (10).

– Da jeg var ferdig, gikk jeg i garderoben og ropte så høyt jeg klarte, siden jeg har vært så nervøs og stresset før, sier Maja Sørensen Qvortrup (10).

Trener hardt

I januar reiser fire løpere til Fredrikstad for å konkurrere nasjonalt. Det er også ny rekord. Kun Hannah Didriksen (12) og Aurora Heim (13) har tidligere konkurrert sørpå.

Jentene trener fem ganger i uka.

– På lørdager og søndager begynner treningen klokken 9 om morgenen, så da er vi litt trett, sier Juni Marie Filseth Haavind med et smil.

Merker forskjellen

Treningen har gitt tydelige resultater, i følge den ukrainske treneren for aspirantgruppen, Aleksandra Bieliei.

– Vi har merket forskjellen etter at vi begynte å trene fem ganger i uka, med barmarkstrening også sier hun.

Bieliei har selv fortid som kunstløper i pardans fra hjemlandet Ukraina.

– De kan nok få ganske gode resultater. Det viktigste er at vi får nok istid og at vi trener godt «off ice» (av isen, journ.anm.), sier treneren.

Savner gutter

Etter skøyteskolen glimrer gutter med sitt fravær i miljøet.

– Det er mange som synes det er gøy, men de tenker «det er bare jenter som driver med det». Kommer det noen gutter kan vokse raskt, tror Aleksandra Bieliei.