Rekruttlandslagsløperen fra Kvaløysletta gikk inn til en fjerdeplass under fredagens 10 kilometer fristil i Skandinavisk cup. I dag fulgte hun det opp med å akkurat gå videre til kvarfinalen i sprinten. Som nummer 30 av 30 etter prologen i finske Vuokatti var hun den siste som fikk plass blant de som gikk videre.

I kvartfinalen sa det derimot stopp.

- Det var jevnt en stund, men jeg havnet litt på etterskudd og da gikk jeg ikke videre, sier Theodorsen til iTromsø.

- Tar jeg et lite skritt framover for hvert renn jeg går er jeg fornøyd, og klarer jeg å forbedre prestasjonen fra i dag og i går når jeg skal gå 0 kilometer klassisk i morgen (søndag) er det bra. Det er en skikkelig jobbeløype så det er definitivt den som jobber hardest som vinner, sier Theodorsen.

LES MER: 3,5 sekunder bak pallen

Juleferie i Tromsø

Mandag er hun tilbake i Tromsø, og skal ikke delta i en skikkelig konkurranse før 9. januar – neste runde av Skandinavisk Cup. Det er nesten en måned til.

- Etter denne uka er det en treningsperiode som venter. Jeg må jobbe skikkelig godt sammen med pappa i jula, sier Theodorsen om pappa Jim Theodorsen.

- Jeg er veldig hjemmekjær og det skal bli godt å komme hjem i kjente omgivelser. For meg framover er det alfa og omega at jeg får trent skikkelig, sier 21-åringen som muligens blir å se i et treningsrenn i Bardu neste helg.

- Skirenn er det som artigst å gå, men når man går tre renn på en helg og det praksis bare er fire dager i mellom helgene går tiden fort, og man står litt på hælene av og til. Det handler om å sikre kvaliteten i alt jeg gjør. Små detaljer er viktige, poengterer Theodorsen.

LES MER: Silje klar for verdenscup

Velger hjemmejul

VG omtalte lørdag landslagsløpere som velger å være på treningsleir i jula i motsetning til Therese Johaug og Heidi Weng som drar hjem til Norge. Theodorsen skjønne de forskjellige valgene, men understreker at hun er glad i å være hjemme i jula.

- En perfekt dag for meg i jula er med en skikkelig økt i tillegg til å være med familien. Jeg skal ha en aktiv jul, og ikke bare ende opp med å se på tv. Trening blir det hver dag gjennom hele juleperioden, selv om det å være hjemme også hjelper på å lade batteriene, sier Theodorsen som allerede er i ferd med å bli lei julematen.

- Vi har bodd på hotell i en måned, og mange steder er det julemiddag som står på programmet så du kan mildt sagt si at jeg har fått min andel, sier hun med et smil.

For etter nyttår er det ikke mange ukene som venter før NM på ski på hjemmebane i slutten av januar.

- Jeg håper det blir gode skiforhold på Kvaløya den neste tiden. Det er viktig, slår hun fast.

Gikk videre

Den tidligere lagvenninnen Anna Svendsen på Team Nord-Norge havnet på plassen bak Theodorsen, og dermed rett utenfor kvartfinalene med sin 31. plass i prologen. Også Team Nord-Norge-løperne Lovise Heimdal og Emilie Kristoffersen gikk videre fra prologen, men røk i likhet med Theodorsen ut i kvartfinalen.

Tromsøbosatte Martin Mikkelsen ble nummer 70 og Torgeir Sulen Hovland ble nummer 81 på herresiden. 10 og 15 kilometer klassisk skal gås søndag formiddag.