Arrangementet på Kvaløysletta fra 28.-31. januar 2016 er halvannen måned unna, og får med dagens nyhet på plass enda en viktig brikke i det økonomiske puslespillet.

Totalt bevilget fylkeskommunen hovedarrangør Kvaløysletta Skilag 753.300 kroner til prosjektene "Utbedring av løyper og stadion for Ski-NM 2016", "Kompetanseheving snøproduksjon" og "Folk i form til ski-NM", skriver fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk i en pressemelding.

Det er et langt steg i riktig retning økonomisk sett for NM på ski som har et budsjett på totalt sju millioner. Sist uke ble det klart at Tromsø kommune støtter arrangementet med totalt en million kroner i form av tjenester verdt cirka 700.000 kroner og en kontantsum på 300.000 kroner.

LES MER: Kongen kommer til NM på ski

Mangler 1.5 mill.

NM-sjef Roger Fagerheim er glad for støtten og legger ikke skjul på viktigheten av tilskuddene.

- Vi hadde søkt tilskudd til de tre prosjektene, og setter stor pris på at vi fikk gjennomslag for det. Det gjør det økonomiske fundamentet bedre. Å arrangere et NM er ingen gullgruve. Sponsorinntektene i TV-ruta eies av skiforbundet, og derfor må vi være kreative for å ha andre inntekter, sier Fagerheim til iTromsø.

Av det nevnte budsjettet på cirka sju millioner mangler fortsatt 1,5 millioner, noe som skal arrangere ifølge Fagerheim.

- Mange viktige brikker er på plass, og det siste er at Tromsø-folk kommer til Storelva når mesterskapet arrangeres. Da får vi budsjettet til å gå opp, slår NM-generalen fast.

LES MER: Avtale forplikter Northug til skifesten i Tromsø

Lokale ringvirkninger

Fylkesråd Ørnebakk ser fram til mesterskapet på Storelva.

- Gjennom å støtte prosjektene bidrar fylkeskommunen til å sikre gjennomføring av mesterskapet i form av gode løyper og traseer, snøproduksjon og tilrettelegging for NRK og tv-sendinger, skriver Ørnebakk i pressemeldingen.

Han poengterer synligheten arrangementet vil ha utad, samt konsekvensene lokalt i Tromsø.

- Mesterskapet, med løpere, støtteapparat og publikum, vil gi ringvirkninger for lokalt nærings- og kulturliv. NRK vil sende rundt 20 timer fra arrangementet, noe som gir mesterskapet og Tromsø-regionen en flott markedsføring, sier Ørnebakk.