I går ble det klart at Hanna Flovik og Celine Strand blir med klubben også neste år.

Dermed gjenstår det kun avklaringer med Sandra Simonsen og Sofie Skjelstad Jensen, som har drøyt ut på grunn av ferieavvikling. I tillegg har veteranene Anneli Giske og Reidun Nilsen en løs avtale om å bidra når de kan - som i år.

Kun årets kaptein, Ida Sønvinsen Suhr, har forlatt klubben etter at hun flyttet tilbake nordover til Alta.

- Det er helt unikt i Fløya-historien, i hvertfall for de seks-syv årene jeg har vært med, slår lagleder Lasse Holmeslet fast.

Kontinuitet

Han peker på kontinuitet på trenersiden, hvor Roger Nilsen og Nina Nymark Andersen er med videre fra fjoråret, som en viktig faktor.

- Trenerteamet har vært på plass. De tidligere årene har ikke det vært tilfelle, og da er det vanskelig for jentene å binde seg. Nå er ting litt mer som de skal være, sier Lasse Holmeslet.

Det samme peker Celine Strand på, som altså tenget ny avtale med Fløya i går.

- Det har en god del å gjøre med at vi har rykket opp og at folk vil spille i nasjonal serie. Og det har ganske mye med selve opplegget rundt laget.med Roger, Nina og støtteapparatet rundt, sier Strand og fortsetter:

- Vi trives og er et ganske sammensveiset lag. Det er gode relasjoner mellom trenere og spillere. Jeg tror det er derfor folk trives og ikke flytter eller gir seg.

Håper på rutine

Trener Roger Nilsen er glad for å ha sikret seg stadig mer av fjorårslaget neste år.

-  Det er godt de får på plass på  kontrakter. Det er to spillere som har potensiale, men litt uforløst for begge to, sier Nilsen - og påpeker at begge slet med skader i fjor.

- Nå er jeg tilbake for fullt og jeg tror opplegget vil bli enda bedre enn i fjor. Jeg vil spille for det beste laget i Tromsø, og det er Fløya, slår Celine Strand fast.

Med rundt 20 spillere på plass for neste år, er det kanskje ikke rart at Roger Nilsen forteller at Fløya ikke er aktive i spillerjakten.

- Men det hadde vært fint å få inn én eller to spillere med litt mer rutine for bredden i stallen, sier treneren.

PS! Fløya-profil Sara Johansen venter barn og har termin i mars. Klubben vil derfor ikke regne henne med i utgangspunktet, men samboeren til Lars-Gunnar Johnsen, som skrev avtale med TUIL i går, har signalisert at hun håper å spille for Fløya igjen allerede til høsten.

NY KONTRAKT: Hanna Flovik og Celine Strand poserer foran Fløyas pokalskap i anledning ny kontrakt med klubben. Foto: Lasse Holmeslet, Fløya