2014: Seriemester og cupaskeladd 2016: Trekker laget fra 2.-divisjon

Stakkevollan flytter klubbens damelag ned én divisjon.

SERIEMESTERE: Så glad var Stakkevollan-jentene etter 1.-plassen i 2. divisjon var sikret.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

CHAMPAGNEJUBEL: Susann Stavem Lundblad spretter champagneflasken etter 1-1 mot TUIL som sikret seriegull for Stakkevollan i 2014.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

sport

Daglig leder i Stakkevollan IF, Roshild Jensen, forteller til iTromsø at klubben har bedt om "nedrykk" til 3.-divisjon for damelaget - som så sent som i 2014 vant seriegull i 2.-divisjon.

- Det er et naturlig generasjonsskifte for oss. Vi hadde et voksent lag, og det er noen av de yngre som går til andre klubber. Vi ser ikke for oss at vi har nivået inne for å spille 2.-divisjon, kommenterer Jensen.

I fjor markerte gultrøyene seg også med en sensasjonell plass i 3.-runde av NM-cupen, hvor Toppserie-laget Medkila ble et lite hakk for sterke med 2-1-seier på Stakkevollanbanen.

Nå har veteraner som Camilla Karlstrøm, Siri Briskemyr, Nina Molund og Tine Gratland varslet at de legger opp.

Full støtte til Lars

Sist uke ble det kjent at damelagets mangeårige trener, Lars Pedersen, skifter beite og tar over treneransvaret hos byrivalen TUIL.

I Stakkevollan er det forståelse for dette valget etter 18 år i SIF for Pedersen.

- Det var ikke noe sjokk for oss. Jeg synes det er greit. Han har aldri lagt skjul på at han har ambisjoner som trener, og vi skal være en breddeklubb. Det er fullt forståelig. Han har god trenerutdanning og er en god trener. Vi ønsker han lykke til, sier Jensen.

Som understreker at klubben fortsatt håper å dra veksler på Pedersens kompetanse.

- Vi slipper han ikke helt, han "bor oppi bakkan". Vi vil fortsette å snakke med han om ting og anleggsutvikling som angår klubben her, sier Jensen.

LES OGSÅ: Stakkevollans opprykksdrøm (fra 2014)

Stort tomrom

Neste års A-lag for Stakkevollan vil dermed trolig bestå av flere jenter født i 2000 og 2001, som også vil spille på klubbens jentelag. Det er bare begynnelsen på et generasjonsskifte på damesiden.

- Vi har et tomrom uten jentelag mellom 2001- og 2006-kullet, forteller Jensen.

Trenerapparatet allerede på plass etter Pedersens avgang.

- Børge Larsen skal inn og være trener. Han har vært trener for jentelag i klubben før, men har hatt en pause, forteller Stakkevollans daglige leder.

- Veldig trasig

Daglig leder i Troms Fotballkrets, Jo Are Vik, legger ikke skjul på at beskjeden fra nordøya i Tromsø var kjedelig å motta.

- Det er veldig for Stakkevollan og kvinnefotballen her at slike ting skjer. Det er bestandig trasig når lag trekker seg, kommenterer han.

Det er Finnmark Fotballkrets som administrerer den nordligste 2.-divisjonsavdelingen, men Vik er godt oppdatert på situasjonen.

- Vi hadde håpet at vi endelig skulle få en fullverdig 2.-divisjon med ti lag, men vi har ingen andre som kan fylle opp den tiende plassen i Troms. Det er ingen lag i 3.-divisjon som stiller 11er-lag. De skal gjøre noen forsøk i Finnmark med noen klubber, men det ser vanskelig ut, sier Jo Are Vik.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport