Sjekk julegaven fra fotballsupportere til barn og unge i Tromsø og Liverpool

I dag mottok Kirkens Bymisjon en rekordstor gave fra Liverbirds Tromsø.

GAVMILDE: Liverpool-supporterne Viggo Løvberg (fra venstre), Karl Fredrik Wilhelmsen og Jørgen Hjertsen kunne i dag overrekke et stort pengebeløp - og en hjertestarter fra XXL til John-Emil Richardsen og Vibeke Olsen i Kirkens Bymisjon.  Foto: Lars Eidissen

sport

Gavens størrelse lyder på hele 54.480 kroner. Det er halvparten av hva supporterklubben fikk inn på loddsalg gjennom to måneder i høst. Den andre halvparten går til Jamie Carraghers stiftelse i Liverpool, 23 Foundation.

Med 110.000 kroner innsamlet totalt bidrar supporterklubber med mer pengegaver til veldedighet enn noensinne.

- Supporterklubben tar ikke en krone selv. Kirkenes Bymisjon er alltid en naturlig mottaker for oss for det viktige arbeidet de gjør lokalt for barn og barnefamilier, sier leder av Liverbirds Tromsø, Jørgen Hjertsen.

- Det betyr veldig mye. Å oppleve det engasjementet og den entusiasmen man er nødt til å legge ned for å realisere et sånt beløp er beundringsverdig. Vi er veldig takknemlig, sier samfunnskontakt for Kirkens Bymisjon, Vibeke Olsen ved overrekkelsen av den store gaven.

LES OGSÅ: Deler ut nesten 100 premier for en god sak

Til barna

Pengene øremerkes bymisjonens "ILAG"-prosjekt, som hjelper barn og barnefamilier i Tromsø. Totalt benytter rundt 150 barn seg av tilbud i løpet av året.

- Vår oppgave er å skape gode opplevelser for barn som vokser opp i Tromsø og familier som trenger noen og noe ekstra. Vi har ferieturer, fjellturer der vi kjører slalåm, og vi drar på teater og kino, sier prosjektleder John Emil Richardsen.

- Vi er basert på frivillighet og innsamlede midler. Den jobben de gjør gjør at vi kan gi disse opplevelsene til de unge, fortsetter Richardsen.

Det er Jørgen Hjertsen, Karl Fredrik Wilhelmsen og Viggo Løvberg som har vært drivkreftene i innsamlingsarbeidet for supporterklubben, som teller over 600 medlemmer.

- Vi gjør gladelig en jobb for dem. Så lenge som blodpumpa går, så kommer vi til å fortsette med dette. Det er mye arbeid, men veldig givende, sier Wilhelmsen.

LES OGSÅ: - Den største av dem alle

Samlet fotballmiljø

Dugnadslederne forteller at givergleden har vært stor, både blant byens næringsliv og bemidlede privatpersoner - som har donert gaver til en verdi av nærmere 100.000 kroner til lotteriet - og blant supportere av rivaliserende fotballklubber.

- Reidar (Stenersen, leder av Manchester Uniteds lokale supporterklubber, journ.anm.) gikk ut med en oppfordring om at dette er større enn fotball, og ba alle bidra, understreker Hjertsen.

- Vi har hatt lotterivinnere som holder med både United, Ipswich og Aston Villa, forteller Wilhelmsen.

Men også blant lotterivinnerne har givergleden vært raus.

- Flere har gitt premier tilbake til bymisjonen. Vi kommer hit i dag blant annet med pinnekjøtt og gavekort på kaféer, forteller Viggo Løvberg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport