Etter en lang nordnorsk kvalik der de tre beste av totalt 12 lag kvalifiserte seg til den nasjonale Bringserien, klarte Bravo HK og endelig kvalifisere seg, åtte år etter de gjorde det sist.

– Det er ekstra artig at Maria var med sist de klarte det, sier Sofie Kongsli.

Samme posisjon og nummer

Det er liten tvil om at Sofie ser opp til storesøster maria (24), som spiller for Njård i 1.-divisjon.

– Vi spiller samme posisjon (venstreback) og har samme nummer (11, red.anm.), forteller Maria.

Samtidig vil hun ikke ta mye av æren for at lillesøsteren er blitt så god å spille håndball.

– Jeg flyttet da hun var ganske ung, men det er utrolig moro å se hvor god hun har blitt. Jeg er veldig stolt av henne, for jeg vet hvor mye dette betyr, sier Maria Kongsli, som er hjemme på juleferie i Tromsø.

– Døråpner

Maria Kongsli satt og fulgte med på livestream fra Altahallen i høst, da Bravo kom seg gjennom den nordnorske kvaliken.

I Bringserien får de selskap av Tromsø-laget THK og Svolvær fra Nord-Norge.

– Vi har fått oppsettet nå og skal blant annet møte gode lag som Nordstrand og teit fra Tønsberg. Vi har de første kampene 23. januar og så har vi en hjemmehelg 6. mars der blant annet de lagene kommer opp. Vi er klar over at nivået er skyhøyt, men målet er å vinne noen kamper. Det viktigste er å ha det gøy, sier Sofie Kongsli.

Totalt skal Bravo nå spille 11 kamper utover vinteren og våren i den nasjonale serien.

– Da vi spilte overrasket vi mange og ble nummer fem. Vi hadde ikke trodd vi skulle vinne så mange kamper, men det er bare å slappe av og ha det gøy. Det er en utrolig flott arena, blant annet spilte jeg mot det som skulle bli min fremtidige trener i Bækkelaget i Bringserien, så det er en arena og bli lagt merke til, sier Maria Kongsli.

Opprykk

Sofie Kongsli håper å debutere for Bravos A-lag neste sesong og har store drømmer som håndballspiller.

– Jeg håper å nå like langt som Maria, om ikke lengre, sier 16-åringen.

– Hun har myte potensial. Det hadde vært artig å få henne nedover til Oslo. Samtidig håper jeg Bravo snart klarer opprykket til 1.-divisjon. Det ville vært fantastisk for hele landsdelene og håndballen i Tromsø, at jenter som Sofie som kommer opp, virkelig har noe å strekke seg etter, sier Maria Kongsli.