Broren har tatt VM-bronse - Thea (15) sikter minst like høyt

Thea Mack Rørvik har store ambisjoner som skiskytter. Første steg er å bli tatt ut i en prestisjefylt nasjonal konkurranse i Holmenkollen i mars.

Thea Mack Rørvik (15) under kretsmesterskapet i Tromsø 2016. Hun representerer Tromsø Skiskytterlag.  Foto: Rune Robertsen

Fredrik Mack Rørvik fra Bardufoss tok bronse på jaktstarten i junior-VM i 2013.  Foto: Kjell Gurigard/Folkebladet

sport

Det unge skiskyttertalentet, som representerer Tromsø Skiskytterlag, vant sin klasse i kretsmesterskapet på Tromsø Skistadion lørdag. 

Hun har drevet med skiskyting siden hun var åtte år, og flyttet høsten 2014 til Tromsø fra Bardufoss for å utvikle seg videre.

- Skiskyting er noe jeg virkelig satser på. Jeg setter det foran det meste, sier Rørvik til iTromsø. Selv om det bare var to jenter i hennes klasse tok hun med seg noe positivt videre.

- Jeg traff 10 av 10 mulige, og det gir meg selvtillit. Jeg er ganske god i sporet og, men skytinga er kanskje der jeg har min største styrke, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor tror TIL-Mikael på storebrors snarlige gjennombrudd

"Young Star"

Denne sesongen er det to store mål som er i siktet for 15-åringen.

- Jeg ønsker å bli tatt ut til "Young Star" i Holmenkollen i mars. Der skal de 30 beste jentene i landet i alderen 15-16 år konkurrere, forteller Rørvik.

Kvalfoss-sprinten i slutten av januar vil bli avgjørende for om Rørvik blir en av de tre fra Nord-Norge som får en plass.

- Blir jeg beste løper fra nord blir jeg i hvert fall tatt ut. Jeg føler meg i bra form, og må bare unngå å bli syk før det, sier Rørvik med et smil.

Hovedlandsrennet, som er NM for 15- og 16-åringer, går i vinter på Rørviks hjemmebane.

- At det går i Bardufoss er utrolig morsomt. Det blir spennende å konkurrere foran så mange kjente.

Vurderer Lillehammer

Til høsten vurderer Rørvik enten å bli boende i Tromsø for å starte på videregående skole på NTG i Tromsø, eller flytte til Lillehammer, der storebror Fredrik Mack Rørvik (21) bor.

- Han har bodd seks år, og har fortalt at det er veldig bra der, men jeg har ikke bestemt noe for min egen del.

Storebror Fredrik er godt kjent i skiskyttkretser, og har representert Norge ved flere anledninger i junior-VM, der bronse i 2013 er en av prestasjonene.

- Han har pushet meg til å drive med skikskyting i oppveksten, og har betydd mye for at jeg satser. Målet er å bli best mulig, sier Thea Mack Rørvik til iTromsø.

Klubbens leder Steinar Vaadal har tro på at Thea Mack Rørvik kan nå langt.

- Thea er i landsdelen helt i toppen i sin klasse, så hun har gode muligheter til å bli tatt ut til "Young Star" i mars, mener han.