Mørketidsløpet er så godt som utsolgt

1.423 løpere har meldt seg på Mørketidsløpet 9. januar, og over en tredjedel av de påmeldte er internasjonale deltakere.

PÅMELDING: Nils I. Hætta er strålende fornøyd med antallet påmeldte til Mørketidsløpet, og mener det viser at det ligger stort potensial i vinterløp. Her fra Mørketidsløpet 2014. Foto: Ronald Johansen 

sport

Sentrum: Lørdag 9. januar arrangeres Mørketidsløpet i Tromsø. Allerede mandag er de tre distansene - 5 km, mila og halvmaraton - så godt som utsolgt.

– Det er straks fullt. Vi har bare fem plasser igjen på 5 km, forteller Nils I. Hætta, MSM-general, mandag morgen.

– Om et par timer regner jeg med at påmeldingen stenges ned. Påmeldingen i år har vært helt overveldende! Vi er godt fornøyd med at vi selger ut løpet nesten en uke før løpsdagen. Det gjør at vi kan jobbe med selve løpet, og ikke med påmelding og registrering. Det gir oss mer ro, sier han.

Les også: Går for ny rekord på Mørketidsløpet.

Rekord

I fjor deltok 1.229 på løpet, og i år er 1.423 påmeldt per mandag morgen.

– Vi hadde satt et tak på 1.400 påmeldinger, men regner med at cirka 30 ikke møter opp. Men det blir absolutt folksomt i sentrum på lørdag. Halvmaraton-distansen på Mørketidsløpets 13. år er tre ganger større enn halvmaraton-distansen var på MSMs 13. år. Det viser potensialet i vinterløp, mener han.

Ettersom distansene er utsolgte nesten en uke før start, mener Hætta det finnes et større potensial i Mørketidsløpet.

– Men det er klart at det er en del begrensninger i logistikken. Vi må justere og se på endringer for å ta større felt - spesielt på 5km og mila.

Les også: MSM-interesse i Kina.

Flere distanser

Per i dag tror ikke Hætta de kommer til å utvide med flere distanser.

– Noen ønsker seg maraton, men på vinterstid tror jeg det holder med halvmaraton. Men kanskje det skjer i framtida en gang.

Per nå er det litt over 500 internasjonale deltakere påmeldt - flest fra Tyskland og England, men også fra Hong Kong, Argentina, Venezuela, Mongolia og Sør-Afrika. For å nevne noen.

Trafikk

Under løpet må trafikantene i området belage seg på noen omkjøringer.

– Det handler om sikkerheten til løperne og at vi ønsker minst mulig konflikt mellom dem og trafikken, forteller Jan Schjetlein i Mørketidsløpet.

– Mens løpet pågår vil Storgata og Strandvegen fra Bjørnøygata til Torget, være stengt. Buss og taxi vil kunne krysse i Fr. Langes gate. Ved Peder Hansens gate vil det være mulig å krysse Storgata. Mens løpet pågår, mellom klokken 14.30 og 18.00 vil det til gjengjeld være mulig å kjøre nordover gjennom Sjøgata, opplyser Schjetlein.

Sentrumstangenten vil være stengt for trafikk i perioden mens løpet pågår, og rute 42 som normalt går gjennom tunnelen ved Sentrum Sør, vil nå miste et par sentrumsstopp og gå inn i tunnelen i Hansjordnesbukta heller.

– En liten periode vil vi også ha løpere i veibanen på Kvaløyvegen. Da stenges vegen mellom Mellomveien og Holtveien. Det vil skje mellom klokken 15.00 og cirka 16.15. Rute 37 vil gå som normalt, opplyser han.