Hilde Aders stilte nok engang opp til start på Mørketidsløpets halvmaraton, og var over 10 minutter foran neste kvinne på lista, Guro Skjeggerud. Enda mer gledelig for Tromsø Løpeklubb-løperen var at hun satt ny løyperekord på 1.21.50.

- Det var litt rart klokka 12 i dag, for jeg ble nervøs og bare gikk rundt omkring, så det var veldig godt å komme i gang. Jeg kjente meg ganske lett i kroppen underveis i løpet, så det var veldig gøy, sier Aders til iTromsø.

Selve løyperekorden var hun smått sjokkert over.

- Det synes jeg er en kjempeforbedring. Visste ikke om jeg skulle slå den, og det at jeg klarer å slå med over ett minutt er uvirkelig, sier Aders.

Lite konkurranse

Hilde Aders viste enorm styrke på dagens halvmaraton, og hadde kun ni menn foran seg på lista og et hav med konkurrenter i kvinneklassen en evighet bak.

- Jeg prøvde å snu meg ved flyplassen for å se om det var noen damer bak meg, men da så jeg ingen. Da tenkte jeg at jeg bare måtte konkurrere meg selv fra fjoråret, sier Aders.

- Håper dette bli et bra år

Dagens løp viser at Aders er i god form og har kanskje strålende år foran seg.

- Det viser at formen er veldig bra. Jeg har loffet rundt på fjellet i det fine været i slutten av romjula, så jeg skal fortsette det treningsarbeidet. Det viser at jeg gjør noe rett i alle fall, smiler Aders.

- Jeg håper det blir et godt år. Jeg har fått en god start, legger Aders til med et smil.