Bardu ble som forventet meget enkel motstand for bravo hjemme i Tromsdalshallen lørdag ettermiddag.

Bo Andersens jenter ga seg ikke før det sto 38–15 til slutt.

– I dag synes jeg alle spilte bra. Vi spilte virkelig som et lag, sier Bravo-keeper Hege Henrikø Eriksen (20) til iTromsø.

Erstatter

I forrige uke ble det klart at Mari Sørholt har gitt seg i klubben og tatt overgang til TSI.

Det betyr at Bravo må ut på keeperjakt, ettersom Kamilla Nordgård (15) ennå ikke er gammel nok til å stå for damelaget.

– Jeg stresser ikke med det. klart, jeg kjente på presset i dag og følte jeg måtte prestere. Nå kan jeg ikke bli skadet eller dette på isen, da blir jeg halshogd, sier 20-åringen.

Som ønsker en keeperkonkurrent velkommen.

– Jeg savner Mari (Sørholt). Vi hadde et veldig godt samarbeid, samtidig skjønner jeg valget hun tok. Vi kan ikke kun ha en keeper i lengden, så jeg håper vi får på plass en keeper som jeg kan samarbeide med. Jeg er vant til å ha backup, så jeg håper vi får det til.

Bravo-trener Bo Andersen har allerede vært i kontakt med flere.

– Ja, jeg har pratet med keepere. Både fra Tromsø og fra andre plasser. Vi trenger en keeper til, så jeg håper vi har en på plass til 1. februar, når man kan signere spillere igjen, sier Andersen.

Tror på Eriksen

Han tror Henrikø Eriksen kan bli en toppkeeper på slutt, men erkjenner at de trenger en keeper til.

– Hege kan bli en toppkeeper, ingen tvil om det, men vi trenger en backup, spesielt til de to viktige kampene i starten av februar.

Kamilla Nordgård blir gammel nok til å stå i slutten av måneden.

– Jeg vil gjerne gi henne sjansen på damelaget, men hun står for både J16- og J18-laget og vi må være forsiktig og ikke bruke henne for mye. At hun spiller for mange kamper, sier Andersen.

Seieren mot Bardu ble større enn forventet og Andersen var fornøyd med sesongens 11 strake seier.

– Seieren ble litt billig ettersom de hadde få spillere og sine beste spillere ute. Angrepsmessig gjør vi en god kamp. Vi er god i kontringsspillet, får ikke panikk og gjør få feil. Vi tør og holde og slippe ballen, så timingen der er god.

Men fortsatt er det ting å jobbe med.

– Det høres kanskje rart ut, men jeg er ikke fornøyd med forsvarsspillet vårt. Vi slipper inn for billige mål og lar Bardu ta ned tempoet i kampen. Når Hege redder skudd, er vi ikke der vi skal være for å snappe opp ballen, så rent taktisk har vi en del å jobbe med, sier Bravos danske trener.

Blir lenge

Selv har Andersen nå også fått jobb i Tromsø, noe som betyr at Andersen trolig vil bli i byen i mange år fremover og kan fortsette å lede satsingen for damelaget.

– Jeg har fått jobb på Tromsø Safari med å selge Nordlys- og Hvalsafari-reiser. I tillegg har jeg fått en lærerjobb på Tromsdalen videregående skole ved håndballinjen, så jeg har plutselig gått fra ingenting til veldig mye å gjøre, noe jeg er veldig fornøyd med. det betyr at jeg nok blir i Tromsø i mange år fremover, sier Andersen.