13-åringen hadde få problemer med å vinne sin første kamp på lørdag mot Ron Sverre Heggelund. Hun ga seg ikke før det sto 21-4 og 21-6 på resultattavla.

Åbotsvik vant også sin kamp i går, og dermed har hun gode kort på hånda foran den siste gruppespillkampen som går av stabelen i kveld.

– Det går helt greit å spille mot gutter. De slår litt lengre, men jeg har lært meg å smashe hardere, forteller Åbotsvik med et smil.

– Eva er en av de ivrigste i vår klubb, og det er spennende å følge med på utviklingen hennes som har vært veldig bra, skryter oppmann for turneringen, Merete Andreassen.

Årlig tradisjon

Turneringen har blitt arrangert i om lag ti år, og har blitt en årlig tradisjon der klubber fra alle de tre nord-norske fylkene deltar. I tillegg kommer det spillere fra Hamar, Stavanger og Kristiansand.

– Det er dessverre litt for liten deltakelse blant de unge. Vi hadde flere med tidligere, men mange klubber prioriterer å reise sørover, sier Andereassen.

– For eksempel så koster det like mye, eller kanskje mer, å komme seg fra Berlevåg til Tromsø som fra Berlevåg til Oslo. Derfor er det forståelig at mange heller velger å reise til hovedstaden, sier Andreassen.

Treningshelger

I likhet med flere idretter i Tromsø sliter badmintonklubben med lite treningstid i hall, og dermed blir ikke treningsforholdene optimale.

– Vi er ikke så høyt prioritert som idrett, og da kommer vi inn i en ond sirkel ved at vi ikke får nok treningstid. Vi får trent litt lite sammenlignet med konkurrerende klubber, men prøver å gjøre det beste ut av det ved å arrangere treningshelger der vi holder på i opptil 15 timer, sier Merete Andreassen.