Tromsøgutter ble historiske

Oddbjørn Liahjell Eriksen (13) og Simon Brunes Henriksen (14) satte hver sin puck i nettet da Tromsø/Narvik U15 klarte 3-3 mot serieleder Storhamar.

MÅL Oddbjørn Liahjell Eriksen setter pucken i nettet til 2-2.  Foto: Anders Rossvoll

1-1 Erik Harr setter inn den første utligningen i undertall.  Foto: Anders Rossvoll

JUBEL Tromsø/Narvik har akkurat utlignet til 2-2.  Foto: Anders Rossvoll

LEDELSE Simon Brunes Henriksen har akkurat sendt Tromsø/Narvik i ledelsen 3-2.  Foto: Anders Rossvoll

sport

Både poenget og scoringene var historiske. Det var nemlig lagets første kamp i egen ishall i allnorsk seriespill noensinne.

På stillingen 1-2 til gjestene kom Oddbjørn Liahjell Eriksen seg fri, og alene med keeper lot han seg ikke be to ganger.

– Det var flaks, sier Eriksen beskjedent om scoringen.

Men flaks det var det ikke, for han lurte keeperen med på isen før han vippet pucken iskaldt opp i nettaket. En lekkerbisken av en scoring.

LES OGSÅ: – Jeg har savnet hockeykampene

Amper avslutning

I den siste perioden på stillingen 2-2 tok vertene ledelsen for første gang i kampen da Simon Brunes Henriksen sto på rett sted til rett tid.

– Vi spiller veldig bra i forkant av den scoringen, og jeg får en enkel jobb inne foran mål, forteller Henriksen om ledermålet.

Ledelsen varte riktignok ikke lenge, for Storhamar utlignet minuttet etterpå. På tampen av kampen ble det ampert da Tromsø/Narvik fikk flere utvisninger, og de spilte i undertall i store deler av den andre halvdelen av sisteperioden.

Vertene stilte imidlertid bra opp, og nektet Storhamar-spillerne store muligheter. Dermed endte det 3-3, og tidenes første poeng på eget is var et faktum.

SETT DENNE? Slik skal Tromsø Hockey spille GET-liga i 2023

– Feilaktige utvisninger

Trener Marius Røsok var fornøyd med lagets innsats, men mener dommerne snøt dem for muligheten til å vinne.

– Vi får en drøss med feilaktige utvisninger, og det ødelegger mulighetene for seier. Men vi kan ikke klage på poeng når kampen blir som den blir, sier Røsok.

Han var spesielt fornøyd med måten laget spilte seg opp på etter en svak første periode.

– De to siste periodene er jeg veldig fornøyd med, så all ære til laget for måten de jobber inn poenget på, forteller treneren.

LES OGSÅ: Jakter kvartfinale i NM

Ny sjanse i kveld

I kveld møtes lagene på nytt, og da tror målscorerne på seier.

– Hvis vi klarer å unngå dumme utvisninger, og spiller like bra som vi gjorde i den andre halvdelen av denne kampen har vi gode muligheter, sier målscorerne Eriksen og Henriksen.

Pucken droppes 18.45 i Tromsø ishall. Da gjenstår det bare å se om det blir tidenes første seier for laget på hjemmeis.