Syv mil på kunstsnø i Italia venter denne delegasjonen fra TILs administrasjon og trenerteam, i det klassiske skirittet Marcialonga.

Mens Truls Hallen og Ulf Johansen er for veteraner å regne i rittet, så er har TIL-gjengen med tre debutanter i mediesjef Nils-Jarle Sætre, assistenttrener Lars-Petter Andressen og kantinesjef Nina Larsen.

– Det er klart man gruer seg litt. Men hva skal man gjøre? Man må bare hoppe i det. Det verste som kan skje er at man ikke klarer å fullføre, sier Larsen med et smil.

Reiseleder for 116

Det er TIL-direktør Ulf Johansen som leder reisefølget – og 110 til fra hele landet.

Brorparten kommer fra hotell- og fotballmiljøet i Tromsø og Bodø, med tilsammen 75 reisende fra de to byene.

Rivaliseringen med Bodø/Glimt kommer litt i skyggen av det sportslige og sosiale på turen.

Men er ikke helt glemt.

– Vi regner med at Truls Hallen slår alle av dem, sier Johansen og fortsetter:

– Runar Berg har ennå ikke hatt fremme skiene og Mads Torrissen (Glimt-styreleder, journ.anm.) har kommet seg på én tur. Vi skal i hvertfall slå Runar alle sammen, humrer TIL-direktøren.

Godt for miljøet

Reiseleder Johansen har sørget for at reisefølget på 116 har et eget hotell 50 meter med fra mållinjen til rådighet når de kommer i mål etter syv sugende mil.

– Det er et artig renn, selv om det er litt langt. Men det er den totale opplevelsen som gjør det til en fin plass å være, sier Cecilie Nøstvik – som deltar for tredje gang.

Johansen tror turen er med på å styrke arbeidsmiljøet på TIL-brakka.

– Det blir litt prating om det. Litt vennskapelig erting i forkant som er med på å gjøre det til en trivelig plass å være.

I likhet med kantinesjef Larsen grugleder de andre debutantene seg til møtet med endeløse italienske løyper.

– Jeg har trent bra etter jul, forsikrer Andressen.

– Det har blitt ti turer på én til to mil etter nyttår. Før det hadde jeg ikke gått på ski på tre år, sier Sætre.

Sent startnummer

Truls Hallen ble nummer 350 i startfeltet på over 5.000 løpere i fjor, men hadde lånt vekk sitt eget startnummer til en deltaker som ble rundt 5.000. plass. Selv gikk han med startnummeret til Team Nord-Norge-trener Roy Helge Larsen i fjor.

Derfor vil ikke den gamle toppløperen snakke om resultatmål i år.

– Jeg begynner langt bak i feltet. Men jeg begynner oppladningen i Seefeld allerede i morgen (i dag, onsdag), forteller den gamle toppskiløperen.