TROMSØ: I går var 12 elever fra data- og elektronikklinja ved Breivang Videregående skole med på å rigge opp det enorme produksjonsutstyret til NRK på Storelva.

– Det har vært ganske fint bare de to dagene vi har vært her, og mye enn å være på skolen. Det er mye mer praktisk læring, sier Breivika-elev Trygve Fjellheim.

– Det er veldig lærerikt. Vi lærer mye om fiber og trekking av det rundt omkring på stadion. Vi får se hvordan ting settes opp og hvordan logistikken er rundt en så stor produksjon, sier klassekamerat Vegard Rostad.

– Fremtiden

Det gir bare et glimt av dugnadsinnsatsen som byens videregående-elever har bidratt med og skal bidra med til NM på ski.

– Dette NM har vist at ungdommen i Tromsø er engasjert, blant annet gjennom bidraget fra de videregående skolene Tromsdalen, Kvaløya og Breivika. De er fremtidens dugnadsarbeidere, skryter Svein Robert Robertsen.

Samlet sett ser også Robertsen, som er NMs «frivillighetsgeneral» lys i enden av tunnelen. Før helga ble det rapportert at det manglet 100 frivillige til mesterskapet.

– Det har vært litt pågang etter det. Nå mangler vi 50 for å komme i mål, sier en rolig Robertsen.

Han opplyser om at antallet godkjente frivillige i dag teller 517 personer.

– At folk tar ut en uke ferie for å jobbe frivillig på NM kan man ikke ta ut store nok bokstaver på, skryter frivillighetsgeneralen.

Kongetribune

Mens Breivika-elever hjelper til som NM-verter og til medieproduksjonen, har Kvaløya-elever bygd blant annet kommentatorbuene og kongetribunen. Tromsdalen-elever vil ha ansvaret for en skileik-park for barn under mesterskapet.

For byens skoler samlet passerer fort antallet dugnadstimer 10.000 timer.

– Jeg regnet over før jul. Bare på elevene så var det på over 3.000. Vi er nok kommet opp i hvertfall 4.000 timer, sier faglærer ved Kvaløya Videregående skole, Harald Johansen.

Dette har Kvaløya-elevene bidratt med:

– Vi har bygd kommentatorbuene til NRK, og vi har bygd fundament og terrase til Kongebua. Vi har bygd alt av rammer som reklamen skal monteres på. Vi har gjort et brufundament og rekkverk på bru. Jeg vet ikke om jeg husker alt. Det er veldig mye, sier Johansen.

Vil se Northug

For Breivika-elevene venter nye bidrag.

- Vi skal være her på fredag i forbindelse med gym. Det vil være greit å være her da i tilfelle det er noe. Hvis det er et problem så er det kjekt å være flest mulig folk, sier Audun Heggelund.

Etter søndagens stafett bidrar elevene i oppryddingen.

- Er det noen dere gleder dere spesielt til å se?

- Petter Northug. Jeg er ikke særlig interessert i skisport, men han har selv jeg hørt om. Han vinner jo alt, sier Vegard Rostad.

RIGGING: Kristoffer Andreassen hjelper til med å rigge vaier til NM-kameraene i målområdet.