Ifølge arrangøren var målet å få opp mot tusen barn, og over høyttaleranlegget annonserte de 1.100 på startstreken onsdag.

Inkludert foreldre, tilskuere og andre rundt løypa var tallet langt over tusen. Dagen før mesterskapet er i gang er det ingen tvil om at arrangøren er i rute.

- Det er helt vanvittig. Jeg hørte at det var 700-900 hver onsdag, det er helt utrolig. Å være her i dag er helt rått, og skiferdighetene er bra, sier Ola Vigen Hattestad til iTromsø mens han deler ut luer til skiløperne som nettopp har passert målstreken.

Sett denne? NM-arrangøren: - Uten frivillige blir det ikke NM

iTromsø-pluss: Dette er våre lokale NM-håp

Superstjerner på plass

Sammen med landslagskollegene Finn Hågen Krogh, Kathrine Harsem og Kari Vikhagen Gjeitnes kastet han ekstra glans over onsdagens renn.

Flere hundre skitalenter spaserte over mål med stjerner i øynene da de observerte superstjernene som ventet i målområdet. Hattestad står for eksempel med OL-gull, tre VM-gull og tre NM-gull.

iTromsø-pluss: Dette er NM fra A til Å

- Det er imponerende. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er vanvittig morsomt å se at de koser seg. Det er bra, sier Finn Hågen Krogh om onsdagsrennet.

- Helt perfekt!

Roger Fagerheim, sjef for organisasjonskomiteen for NM i Tromsø, var et eneste stort glis der han vandret rundt skiløypene i sentrum. Flere hundre barn i Grønnegata og Storgata var et lekkert syn for Fagerheim.

- Det er masse folk, masse unger og fantastisk stemning. Det blir ikke en bedre prolog til NM. Dette var helt perfekt!

Mer om NM: Lokale løpere ga tommel opp til NM-løypa

Finn Hågen Krogh ble omkranset av unge autografjegere i målområdet på Stortorget. Foto: Tom Benjaminsen, iTromsø