- Det var veldig morsomt å gå, og det var mange langs løypa som heiet og ropte heia Berthe, forteller Kvaløysletta Skilag-løperen etter løpet.

Hun var ikke fornøyd med åpningen, men hentet seg bra inn mot slutten.

- Da fikk jeg gått på i noen motbakker, sier Svenkerud som håper på å få gå på søndag.- Jeg har så lyst til å gå stafetten, men vi får se om det holder. Skøyting er uansett min favoritt, sier Svenkerud.

- God søknad

Sportslig leder i Kvaløysletta Skilag, Pål Jakobsen, forteller at avgjørelsen om hvem som får gå stafetten blir tatt lørdag ettermiddag.- I tillegg til de som går i dag har vi også Solveig Wiggen Andreassen og Hanne Kristine Kroken, sier Jakobsen som dermed har et vanskelig valg sammen med resten av det sportslige utvalget i klubben.Silje Theodorsen gikk inn til 13. plass, mens Marit Robertsen endte til slutt på 51. plass.

- Berthe leverte uansett en god søknad i dag med et fantastisk godt løp, skryter Jakobsen.

- Sykt tungt

Marit Robertsen var fornøyd med opplevelsen, men fikk ikke kroppen til å fungere optimalt.

- Det var helt sykt tungt, men veldig gøy. Det var litt antiklimatisk, fordi det var så gøy med mye folk langs løypa. Dessverre fungerte ikke kroppen helt, spesielt på andre runde, forteller Robertsen.

- Jeg gikk på en liten smell, eller en ganske stor en, men jeg hadde ikke så mye å tape. Så derfor gikk jeg på det jeg klarte fra start og prøvde å se hvor lenge jeg klarte å holde det, sier Robertsen som uansett klarte å glede seg over en stor opplevelse.

Første senior-NM

Lovise Heimdal, fra Team Nord-Norge, deltok i sitt første senior-NM. Etter målgang var hun usikker på hvordan det hadde gått, men målet om en plassering blant de 15 beste ble nådd.

- Dette var tungt, men greit gjennomført, sier Heimdal og legger til at hun ikke fant godfølelsen.

På slutten ble hun nådd igjen av den suverene vinneren Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Jeg prøvde å henge på, men syra kom fort. Det er motiverende å få prøve seg mot så gode løpere, sier Heimdal som til slutt tok 10. plassen.

- Gleder meg til lørdag

Emilie Kristoffersen, som også går for Team Nord-Norge, hadde knappe tre sekunder opp til lagvenninnen Heimdal og endte på 11. plass.

- Jeg tapte mye på slutten, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med løpet. Det er duathlon som er min favorittdistanse, så dette lover godt foran lørdagen. Nå føler jeg meg klar, sier Kristoffersen.