- Da begynte de å jobbe med kjøring av løyper. Enkelte har stått på for å få unna arbeidet, sier arenasjef Steinar Grønli til iTromsø.

Kronen på verket

Han var – i likhet med mange andre – på plass klokken 06.00.

- Vi har vært her siden 06.00, og alle her er frivillige, sier Grønli.

iTromsø var på plass i målområdet like etter klokken syv. Da var flere i full sving.

Da de blå løypemarkørene var på plass var kronen på verket i boks.

I tillegg var de ulike lagene godt i gang med å smøre, glide og preparere skiene klare for NM-start. Både i smøretrailerne ute og inne i Storelvahallen.

Over tusen liter kaffe

Også kaffetrakterne har fått kjørt seg på morgenkvisten. Øystein Thomassen og Rune Segerblad fra Ali kaffe har traktet kaffe siden klokken 06.00.

- Vi har traktet tusen liter kaffe, og skal lage omtrent 300 til, sier Segerblad til iTromsø.

Da er det i alle fall sikkert at det ikke blir gruff i løypa.

- Da er det i alle fall ikke vår skyld, humrer Segerblad.