Tromsø Skiklubb-løperen har denne sesongen prioritert langløp i Team Santander, men i dag gjorde Einarsson ett av sine beste NM-løp i nyere tid.

Med 16. plassen på NMs åpningsdistanse, 2 minutter og 10 sekunder bak suverene Martin Johnsrud Sundby, og 58 sekunder unna en pallplass, ble Einarsson beste nordnorske løper.

- Jeg er fornøyd med det. Jeg synes det var bra. Til å ikke ha øvd med feste og bare "surret med staking", så er det bra, sier Snorri Einarsson til iTromsø.

- Kunne staket

Som langløper har Einarsson stort sett trent og konkurrert med staking hele sesongen.

I dag vant Martin Johnsrud Sundby på blanke ski i suveren stil.

- Jeg så på løypeprofilen at den var "stakbar" også for meg. Jeg kunne nok gått like fort med staking selv, sier Einarsson.

Men:

- Jeg dro ikke hjem hit for å stake mer, jeg gjør det hver helg. Jeg dro hit for å gå med festesmurning. Hadde jeg hatt lyst til å stake så hadde jeg bare blitt i Italia og forberedt meg til Marcialonga.

Et minne til alderdommen

Snorri Einarsson er likevel glad for at han tok seg en lang reisevei hjem for det ene løpet.

- Jeg er glad vi dro hjem og gikk dette løpet. Det var en kjempefin opplevelse, sier Einarsson og utdyper:

- Jeg hadde ikke noe stress. Broren min har hjulpet meg med skitestingen. Det er et fint minne fra å være skiløper når man blir eldre. Å få vist seg frem på plassen der man bor, hva man egentlig holder på med. Det er ikke alle som skjønner at det er en tøff sport å hevde seg i langrenn.

- Hvilke svar fra dette tar du med deg til Marcialonga?

- Det viser at jeg ikke er i dårlig form. Jeg ser de andre langløperne der ikke har så mye sjanse her, sier Snorri Einarsson.

Snorri Einarsson på herrenes 15 kilometer klassisk under NM på ski. Foto: Ronald Johansen