STORELVA: Foran NM på ski ble det satt i gang en folk i form-kampanje. Bedriftskampen ble vunnet av SAS Radisson, mens skolekampen ble vunnet av Sjursnes skole, klasse 7 B. Til sammen er det lagt ned cirka seks årsverk i timetall i denne folkehelsekampanjen.

– Det har vært fantastisk engasjement, og vi tror også det har vært med å bringe NM inn i bevisstheten til folk, sier dugnadsansvarlig i NM, Svein Robertsen.

Alle 16 elevene i klassen får en skipakke fra Madshus i premie. Mange skoler har vært med i konkurransen og Skjelnan vant knepent foran Sjursnes skole.

– Jeg tror det er med å aktivisere skoleelevene. Det blir ofte sagt at ungdommen bare sitter, men det er ikke sant. Ungdommen setter et veldig preg på NM også, blant annet fra videregående skoler. Jeg tror at mange av disse vil være fremtidens dugnadsfolk for idrett og andre arrangement i Tromsø, sier Robertsen.

SE BILDESERIE FRA SKI-NM!

Konkurranseinstinkt

Elevene selv synes aksjonen har vært gøy, men innrømmer at konkurranseinstinktet sparket inn under sluttspurten.

– Det var veldig jevnt mot slutten, så det ble veldig spennende. Mange tok seg lange gåturer i helgene for å prøve å vinne, forteller Ingrid Stensland (12).

Varierte aktiviteter

Klassekamerat Sivert Nordeng (12) sier elevene har holdt med på alle slags aktiviteter.

– Vi har spilt fotball, ishockey og volleyball, samt klatret, løpt, svømt og gått, for å nevne noe, forteller Nordeng.

Ikke overrasket

Rektor Rune Torsteinsen var ikke overrasket over at det var nettopp denne klassen som stakk av med seieren.

– Det er en kjempesprek gjeng, så det kom ikke uventet på at de stakk av med seieren, sier han fornøyd.