Rune (22): – Sykt gøy!

I et stjernespekket felt ble det i tøffeste laget å gå videre fra sprintprologen for Rune Strømholt (22), men opplevelsen ga han terningkast seks.

Rune Strømholt fra Tromsø Skiklub Langrenn.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

sport

Rune Strømholt gikk sitt første renn i årets NM, og selv om han ikke gikk videre satt han uansett igjen med en god følelse. Etter at samtlige løpere var i mål viste resultatlisten en 69. plass.

– Jeg har en bedre følelse nå enn jeg har hatt tidligere denne sesongen. Kroppen føles bedre, forteller Strømholt og roser publikum.

– Det var sykt gøy å gå med en drøss av folk som heiet meg fram og ropte navnet mitt. En herlig opplevelse, sier Strømholt.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg NM-klar

– Planene klare

I morgen skal han gå 30 kilometer, og det er en distanse han har tror han kan gjøre det langt skarpere på.

– Det er en distanse som passer meg bedre. Selv om jeg har slitt litt med ryggen under skøyting tidligere i sesongen føler jeg at jeg har fått det under kontroll nå, forteller Strømholt.

Han starter langt bak i feltet, men har planene klare for løpet.

– Jeg skal hente mange plasseringer på skøytingen, sier Strømholt med et smil.

SETT DENNE? Her er dagens NM-øyeblikk

– Håper på topp 10

– Det var et tungt løp, men kjempeartig å gå på hjemmebane. Det gir ekstra energi i løypa med så mange som heier, forteller Christian Tvedt Bugge som ble nummer 54.

På gårsdagens 15 kilometer gikk han inn til 35. plass, og var godt fornøyd med det.

– Jeg hadde forberedt meg godt, og gikk vel egentlig årsbeste. Så var det att på til på hjemmebane, sier Bugge og smiler.

Han skal også gå morgensdagens 30 kilometer, i tillegg til stafetten på søndag.

– Vi har et bra stafettlag, og ble nummer 17 i fjor. Da startet vi bakerst, så jeg håper vi gjør det bedre i år. Opp mot 10. plass er mulig hvis alt klaffer, forteller Bugge.

Det var for øvrig ingen av de lokale herreløperne som gikk videre fra prologen. Audun Erikstad fra Team Nord-Norge ble bestemann på 53. plass, mens Bugge Tvedt og Strømholt fulgte på henholdsvis 54. og 69. plass.

Elias René Valøy ble nummer 79, Marius Norø Ingebrigtsen 84, Edvin Frost 85 og Martin Slettmo Jørgensen 107.