Så rosa elefanter fem kilometer før mål

Martin Mikkelsen (23) kjempet seg inn til en oppløftende 18. plass.

Martin Mikkelsen i målområdet etter dagens skiathlon.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

I mål var Team Nord-Norge-løperen i underkant av to minutter bak vinneren Petter Northug. Dermed gikk Mikkelsen seg en stor opptur etter at han ble nummer 72 på åpningsdistansen på torsdag.

– Jeg prøvde å bite meg fast på halen av den gruppa jeg lå i, og trykket på helt til jeg så rosa elefanter på sisterunden, forteller Mikkelsen som til slutt måtte slippe noen meter.

– Til slutt så måtte jeg slippe noen meter, men jeg gikk over evne på de to første rundene i skøytingen. Så alt i alt er jeg godt fornøyd med løpet, forteller Mikkelsen kort tid etter målgang.

Verdenscup

Han har trent mot dette mesterskapet helt siden det ble klart at Tromsø skulle få arrangere, og dermed var det ekstra godt å få til et såpass bra løp etter torsdagens nedtur.

Neste uke arrangeres det verdenscup i Drammen og Oslo, men selv etter et godt løp i dag tror ikke Mikkelsen at han kan snuse på plassene.

– Skulle jeg vært med der måtte jeg nok vært noen plasser lenger opp, svarer Mikkelsen.

– Fikk god hjelp

Lagkamerat i Team Nord-Norge, Håkon Mikalsen, gjorde også et godt løp. I mål var han nummer 20.

– På klassiskdelen handlet det om å finne en god posisjon, og henge med i teten så lenge det gikk. Etter skibyttet gikk jeg stort sett alene hele veien, og da måtte jeg jobbe med meg selv og krige på, forteller Mikalsen.

Han kan imidlertid avsløre at han fikk god hjelp fra publikum.

– Det var en helt fantastisk stemning i løypa, og jeg gikk vel knapt 100 meter uten at noen ropte navnet mitt, sier Mikalsen og smiler.

Ny vurdering etter sesongen

I likhet med Mikkelsen tror han også det blir for tøft å komme seg med på nasjonal kvote i de kommende verdenscuprennene.

– Ja, det ser nok litt vanskelig ut, sier Mikalsen.

Landslagssjef Vidar Løfshus svarer også bekreftende til iTromsø på at det blir i tøffeste laget å komme med for de to Team Nord-Norge-løperne i denne omgang.

Jobb i Harstad

Selv om dagens 20. plass var en stor opptur har sesongen gått i bølgedeler for Mikalsen. Foran sesongen ble han tilbudt jobb i Statoil i Harstad, men fikk ett års permisjon for å satse på ski. Nå kan han fortelle at han ennå ikke har bestemt seg for om det blir videre satsing fra sommeren av.

– Tilbudet står fortsatt ved lag, så jeg må ta en ny avgjørelse på det etter sesongen. Jeg har egentlig prøvd å holde det helt på avstand, og ikke tenke så mye på det underveis.

– Når tar du en avgjørelse på det?

– Det blir nok en løsning på det etter NM del 2, sier Mikalsen som avslutter årets NM med å gå stafett for Nordreisa i morgen.