Nygaard, som går for Team Santander i langløpskonkurransen Ski Classics, jakter i år, som i fjor, den grønne poengtrøya.

Han vant begge de innlagte spurtene i det 70 kilometer lange løpet i italienske Marcialonga og dermed er det knapt noen som kan ta igjen Nygaard i kampen om den grønne spurttrøya. Tar han den, vinner han hele 100.000 kroner.

- Det ser utvilsomt veldig bra ut nå. Jeg har vunnet alle de innlagte spurtene i år bortsett fra én spurt i Tsjekkia. Det skal mye til for at det glipper, men det er fortsatt over 200 poeng som skal deles ut, så helt over er det ikke.

Topp 10

Nygaard har nå 300 poeng i sammenlagtkonkurranse og hele 210 poengs forsprang til svenske Markus Ottosson.

- Klart, det er en fin pengepremie, som skal deles ut på alle på laget, hvis det går hele veien. Så det kan bli en veldig god sesong for oss, sier Nygaard.

Nygaards lagkamerat Tord Asle Gjerdalen vant Marcialonga, foran Petter Eliassen. Nygaard ble nummer ti til slutt. Han brukte to timer og 50 minutter og var kun ett minutt bak Gjerdalen i mål.

- De fem første hadde jeg ikke sjanse på i dag. Det ble for tøft i siste bakken, men topp 10 er jeg utrolig fornøyd med. Jeg ble nummer 20 i fjor og jeg kjente tidlig i dag at det kom til å bli en god dag i sporet, sier Nygaard.

Petter Eliassen leder Ski Classics sammenlagt med 695 poeng. Bak følger Gjerdalen med 615 poeng. Anders Aukland, også han Team Santander-løper, er nummer tre med 480 poeng. Nygaard er nummer 12 i sammendraget. Han har 299 poeng.

Kaotisk spurt

Fem løp gjenstår av Ski Classics. Neste løp er König Ludwig Lauf (50 kilometer) 7. februar. Uken etterpå venter Toblach/Dobbiaco Cortina (50 kilometer), før Vasaloppet (6. mars, 90 kilometer), Birkebeinerrittet (19. mars, 54 kilometer), før det hele avsluttes med Årefjällsloppet (65 kiometer) i svenske Åre 2. april.

Spurtene på Marcialonge, hadde Nygaard få problemer med å ta.

- Det ble litt kaotisk i den første spurten, fordi vi tok igjen jentene akkurat da. Den andre spurten hadde jeg full kontroll på og egentlig ingen reell konkurranse. Sykdom kan jo ødelegge og jeg tok ingen spurter på Birken eller Årefjäll i fjor, men det ser unektelig veldig bra ut nå, sier Nygaard.