STORELVA: Under norgesmesterskapet på ski har store stjerner som Therese Johaug, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug uttalt at de kunne tenkt seg å gå verdenscup i Tromsø. Også leder i verdenscupkomiteen i FIS, Åge Skinstad, har roset vertskapsbyen og ytret ønske om at Kvaløya får arrangere et større skirenn igjen.

Idrettsbyråd, Brage Sollund Larsen (Ap), sier at de skal gjøre det de kan for at dette kan bli en realitet.

– Hvis idretten kommer med et initiativ er det klart vi skal spille på lag med dem, vi skal ikke være noen bremsekloss. Men dette er noe man må jobbe med over tid så det er ikke enkelt å konstatere noe her og nå, uttaler Larsen til iTromsø under mesterskapets siste dag.

Han er sikker på at Tromsø vil være en attraktiv kandidat.

– Vi har naturlig snø og har et godt, etablert løypenett. Det må helt klart være noe utøverne setter pris på, konstaterer han.

Oppfordrer næringslivet

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap), er også positiv til en verdenscup i Tromsø, men mener næringslivet har et ansvar.

– De har nok tjent veldig godt på mesterskapet, så jeg vil oppfordre de til å ta litt initiativ, sier hun.

Sammen med resten av byrådet har hun deltatt både som publikum og frivillig. Samtlige er imponerte over hva arrangørene har fått til.

– Jeg og Brage har jobbet som vakter og solgt billetter, noe som har vært veldig gøy. Folk skryter voldsomt av arrangementet, forteller Ramberg.

Fantastisk reklame

Varaordfører Elin Jørgensen hadde også varme ord om folkefesten.

– Det er fantastisk reklame for Tromsø som arktisk hovedstad. Jeg er veldig imponert, sier hun fornøyd.