Derfor gir de vekk masse mat

Alt som ikke selges under NM gis vekk til veldedige formål.

GIR VEKK MAT Geir Are Winther (til venstre) og Charles Anfinsen jobber som frivillige under NM.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

Under NM selges det tonnevis med matvarer, men etter at mesterskapet er over er det fortsatt mye igjen. Det som ikke kan returneres, som wraps, baguetter, frukt og grønt, blir gitt bort til veldedige formål.

– Det gir vi til eksempelvis Kirkens Bymisjon og Kafé X, forteller Geir Are Winther som er forpleiningsansvarlig NM.

– Fersk mat

I løpet av mesterskapet har matvarene blitt oppbevart i en fryse- og kjølebil som har stått utenfor Storelvahallen, og den har de vært helt avhengige av.

– På den måten har vi holdt maten fersk hele veien, og alt er kortreist mat, forteller Charles Anfinsen.

– Rått rykk

Duoen fikk med seg dagens kvinnestafett, der Kvaløysletta mistet bronsemedaljen på oppløpet.

– Det så fryktelig tungt ut å gå i det snødrevet, og det var synd at det ikke holdt. Men vi fikk i hvert fall skikkelig spenning hele veien inn, sier Winther som gledet seg over at flere av jentene var tøffe nok til å stake hele den første etappen.

For Anfinsen var det et nord-norsk innslag som har vært høydepunktet under NM.

– Da Finn Hågen Krogh rykket i semifinalen på sprinten, det var rått å se på, sier Anfinsen.