Med 3-0-seier mot ØKSIL på lørdag beviste BKT-damene at Tromsø har tatt tilbake volleyball-hegemoniet i Nord-Norge for gang på 2010-tallet.

Faktisk er laget ubeseiert i serien siden serieåpningen mot Oslo-studentene. Dagens seier var den sjette strake i serien.

– Jentene har hatt en fantastisk utvikling, skryter lagets erfarne kaptein, Hilde Haaheim (24), som kom til BKT fra nettopp ØKSIL før årets sesongen.

– Det var faktisk i tapet mot OSI i serieåpningen jeg skjønte hvor bra dette laget kunne bli. Selv om det ble tap, så viste vi oss frem mot et veldig rutinert lag, skryter 24-åringen.

Opprykk?

Med resultatene til BKT utover i sesongen er det faktisk sannsynlig at laget kan få muligheten til å rykke opp til eliteserien.

Oslostudentene har ikke hatt noe ønske om opprykk, og serielederen i den andre 1.-divisjonsavdelingen kan ikke rykke opp, siden det er Randaberg.

– Det får bli litt opp til styret om de ønsker en slik satsing, sier Anne Mette Thoresen, som sammen med Anders Ryssdal utgjør lagets trenerduo.

– Det må vi ta en runde på hvis vi kommer dit. Men det kan være fornuftig å spille ett år til i 1.-divisjon. De fleste går på videregående skole fortsatt, sier Anders Ryssdal.

- På sikt er potensialet veldig godt. Jeg tror mange kan ha lyst til å komme hit for å studere og spille volleyball.

Vant mot gudmor

Også Hilde Haaheim tror BKT kan gjøre lurt i å utsette eliteseriespill i minst ett år.

– Det kan være lurt å bruke ett ekstra år i 1.-divisjon og blant annet bygge seg mer opp på styrketrening. Dette er et veldig ungt lag, understreker kapteinen.

For henne var det unektelig spesielt å slå laget som hun vant 1.-divisjon med i fjor.

– Min gudmor er trener for dem og jeg kjenner alle sammen. Det er en vanvittig motpol for dem fra gull i 1.-divisjon i fjor til dette laget som kommer fra 2.-divisjon, sier en litt følelsesladet BKT-kaptein.