Fire nye banerekorder på kunstisbanen

- Det viser at den kan levere gode tider, selv om den er litt skakk-kjørt.

REKORD: Marius Bratli fra Aktiv SK satte nye banerekord Tromsdalen kunstisbane på 1.500 meter, og vant også junior-NM sammenlagt.  Foto: Daniel Lilleeng

ÆRESGJEST: Knut Arild Kvalheim, Tromsø Skøyteklubbs eneste tidligere norgesmester, var æresgjest under junior-NM.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

Under junior-NM på skøyter på Tromsdalen kunstisbane i helga ble det satt hele firebanerekorder:

Marius Bratli med 2.01,44 på 1.500 meter menn, Vetle Stangeland med 4.11,34 på 3.000 meter og 7.11,51 på 5.000 meter og Inga Anne Vasaasen 2.13,03 på 1.500 meter for kvinner.

- Det er kjempetider. Det er seniorløpere som har tatt de rekordene som har vært i verdenstoppen, selv om noen av dem muligens var juniorer da de gikk her, sier Geir Arne Førde.

"Litt skakk-kjørt"

For skøyteklubben er det gledelig at banen viste seg kapabel for raske tider under mesterskapet.

–Det er veldig fint for oss å vise at vi har en fin bane som kan levere gode tider. Selv om den er litt skakk-kjørt., sier Geir Arne Førde i Tromsø Skøyteklubb.

Under mesterskapet var Knut Arild Kvalheim æresgjest. 54-åringen er Tromsø Skøyteklubbs eneste tidligere norgesmester, da han vant junior-NM i sprint i 1981.

- Det er kjempeartig. Det er artig å se både løpene og gamle venner som er ildsjeler som står på, sier Kvalheim.

- Skøytesporten er ikke død?

- Det er den ikke, det kan man se her. Det er sikkert og visst. Det er fortsatt mange som vil at man skal ha fullt trøkk, så det er bra, sier Tromsøs gamle gullgutt.

- Finere enn hjemme

Han tilhører skøytefamilien som mener at anlegget i Tromsdalen må leve videre.

- Det er helt vitalt, sier Kvalheim.

Men også tilreisende løpere på helgens junior-NM ser gjerne mer til anlegget i Tromsdalen.

- Jeg synes det er fint hjemme på Jevnaker, men her er det mye mye finere. Uten vinden hadde det blitt skikkelig gode tider, sier Magnus Bakken Haugli fra Jevnaker - som midlertidig hadde banerekorden på 1.500 meter, før Marius Bratli slo til med en enda bedre tid.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport