I helgen ble Nord-Norges største håndballturnering, Altaturneringen, arrangert. Tromsø Håndballklubb reiste oppover med en stor tropp på hele 200 personer.

– Vi hadde fire stappfulle busser, og jeg tror ikke vi hadde ett eneste ledig sete, sier Einar Sparboe Lysnes i THK og ler.

Årlig tradisjon

For THK har det blitt en årlig tradisjon å delta, og sitter igjen med gode inntrykk etter nok en turnering i Alta er gjennomført.

– Det er en veldig kompakt turnering der Finnmarkshallen er delt inn i fire baner, i tillegg til at det spilles i en hall som ligger vegg i vegg. Dermed blir det en fin ramme, og med mange deltakende lag har det også vært en sportslig suksess, forteller Lysnes.

Turneringen hadde deltakende lag fra både Troms, Finnmark og Nord-Sverige.

Edelt metall

THK har også hatt en tradisjon for å gjøre det bra sportslig sett, og årets turnering var intet unntak med opptil flere gull.

Jenter 12 vant etter en tett finale mot Alta med 5-4, mens jenter 13 hadde full kontroll mot Frea og vant hele 9-4. Det samme hadde jenter 14 i sin finale mot Vadsø Turn, og vant hele 11-6.

For jenter 18 ble det bare nesten med finaletap mot Bossekop. Etter en jevn batalje var det finnmarkingene som trakk det lengste strået med 6-5-seier.

Samtlige guttelag kom seg til semifinale, og best gikk det for gutter 12 og 13 som begge vant sine bronsefinaler. Gutter 15 og 16 spilte også om bronse, men begge måtte gi tapt mot Bossekop.

I tillegg gjorde en annen lokal klubb det bra i gutter 15-klassen. Der gikk Bravo hele veien og tok gull etter at de slo Bossekop med 8-7 i finalen.

God rekruttering

For THK ble helgen dermed en suksess både sportslig og sosialt.

– Det gror godt i klubben, og dette viser at vi har en bra rekruttering. Vi visste at vi hadde gode muligheter, men det er korte kamper, og da kan tilfeldigheter spille litt inn, sier Lysnes.

Han forteller at det var spesielt gledelig med guttelagenes innsats.

– Vi har ligget litt etter både på topp og bredde på herresiden, men nå begynner vi å få gode kull. Både 15- og 16-årslaget kom til semifinale, sier Lysnes.

Tenker på fremtiden

THK er inne i en prosess der de tenker på fremtiden.

– Vi ønsker å bevare den solide rekrutteringen, i tillegg til at vi skal tenke på resultater. Så får vi vurdere seniorsatsingen fremover, men det handler om ressurser, forteller Lysnes.

– Det er den viktigste og største utfordringen, for mulighetene til å få mer treningstid i byen er veldig vanskelig.