Trekløver herjet i Storm-tap

Casiem Drummond, Charlie Lee og Kiril Raykov satte til sammen 81 poeng, men det holdt ikke for Storm.

Charlie Lee satte hele 34 poeng mot Ammerud.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

AMMERUD-TROMSØ STORM 101-95:

Tromsø Storm dro til Oslo med en drøm om seriegull, men etter tapet for Ammerud rettes fokuset mot å sikre en plass blant de fire beste.

– Vi satte nok poeng til å vinne, men de er et godt lag. De har mange strenger å spille på, og skaper problemer for oss med sin gode fysikk, forteller trener Kenneth Webb på telefon fra hovedstaden.

Det er over fem år siden forrige gang Storms motstander satte et tresifret antall poeng, og selv om de har tapt begge kampene mot Ammerud denne sesongen tror Webb at laget hans skal ha gode muligheter hvis de møtes igjen i sluttspillet.

– Spiller vi sånn som vi gjør i dag, så skal vi ha muligheter til å slå dem. Men jeg kan ikke huske sist et lag jeg hadde lot motstanderen score over 100 poeng, sier Webb.

God start

Foran oppgjøret var Ammerud serieleder med seks poeng ned til Storm. Kenneth Webbs mannskap har imidlertid to kamper til gode, og hadde derfor muligheten til å spise seg innpå serielederen.

Det startet også riktig så bra, og etter de to første periodene var Storm i føringen med 46-42. Storms storvokste amerikaner, Casiem Drummond, sto over forrige kamp på grunn av en trøblete ankel. I kveld var tilbake og noterte seg for et tosifret antall poeng og returer, en såkalt dobbel-dobbel.

I den tredje perioden skiftet kampen karakter da Ammerud satte poeng på poeng. Storm forsprang ble tidlig snudd til underlege, og da perioden var over hadde serielederen et forsprang på syv poeng med 75-68. Dermed tapte Storm perioden med hele elleve poeng.

– Det har vært litt av gjengangsmelodien for oss gjennom hele sesongen. Vi har perioder der vi slipper oss for mye ned, forteller Webb.

Ny kamp allerede i morgen

Storm gikk rett i strupen på Ammerud i den siste perioden, og satte fem kjappe poeng. Da var de kun to poeng bak med ni minutter igjen, men da Ammerud økte forspranget til seks poeng midtveis klarte aldri Storm å svare. Til slutt endte det med 101-95-seier til hjemmelaget, og dermed er Storm ute av tittelkampen.

Nå rettes fokuset mot å sikre en plass blant de fire beste som gir hjemmebanefordel i kvartfinalen i sluttspillet. Allerede i morgen skal de ut i en ny, tøff kamp mot Centrum Tigers i hovedstaden. Tigrene vant med ett poeng da lagene møttes i Tromsøhallen tidligere denne sesongen, og hvis Storm vinner med minimum to poeng i morgen er de foran på innbyrdes oppgjør.

– Selv om vi er skuffet nå har vi en viktig kamp i morgen også, så vi må bare se fremover. Centrum er et godt lag, men jeg mener at de passer oss bedre enn Ammerud, sier Webb.