– Uheldige Storm blir farlige i sluttspillet

Det mener de tidligere Storm-spillerne Arne Ingebrigtsen og Nicholas Phillip etter at de slo gamle lagkamerater i kveld.

POENGKONGE Tidligere Storm-spiller Arne Ingebrigtsen ble Frøyas mestscorende med 18 poeng.  Foto: Daniel Lilleeng

SEIER Nicholas Phillip var tilbake i Tromsø og kunne smile etter å ha vunnet.  Foto: Daniel Lilleeng

BLE STOPPET Kiril Raykov og Storm fikk det ikke til mot Arne Ingebrigtsen og Frøya.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

Forrige sesong var Arne Ingebrigtsen og Nicholas Phillip to sterke bidragsytere til at Tromsø Storm vant serien. Foran denne sesongen meldte de overgang til Frøya, og med kveldens seier sikret de langt på vei hjemmekamp i sluttspillet som starter om to uker.

– Storm har fortsatt et godt lag, og jeg synes de har vært uheldige. Coach Webb kjører samme opplegget hvert år, og det funker jo bra. Men jeg føler at vi traff bedre med formen sist sesong, og nå har de en liten formsvikt her oppe, sier Ingebrigtsen som allikevel tror at Storm blir å regne med i sluttspillet.

– Jeg tror absolutt at de blir å regne med, og de kommer nok til å jobbe knallhardt med å forbedre seg. De blir garantert farlige, advarer Ingebrigtsen.

Poengkonge

Han var tilbake i Tromsøhallen som Frøya-spiller for første gang siden overgangen, og syntes det var en spesiell opplevelse.

– Det var veldig gøy, men også rart. Jeg føler nesten at jeg har feil drakt på meg, men det er jo denne jeg hører hjemme i, sier 25-åringen som var meget god og satte 18 poeng.

Det er langt ifra usannsynlig at lagene møtes igjen i Bergen i sluttspillet om to uker.

– Hvis det skulle skje er jeg glad for at vi får hjemmekamp. Det er utrolig tøft å vinne her oppe, og det er første gangen jeg vinner på bortebane mot Storm, sier Ingebrigtsen.

Tenker kun på sluttspillet

Lagkamerat Phillip ble utvist på tampen av oppgjøret etter sin femte feil, men var naturligvis strålende fornøyd med resultatet.

– Det er vanskelig å svare på hva som er annerledes med denne utgaven av Storm, og den jeg var en del av. Jeg kjenner ikke laget like godt lenger, men da jeg spilte her tapte vi maks én eller to hjemmekamper i løpet av sesongen, sier Phillip.

I denne sesongen har Storm tapte hele fire kamper i egen hall, og alle fire har vært mot lagene foran på tabellen. Likevel tror Phillip at Storm blir å regne med i sluttspillet.

– Det er sluttspillet som teller, og Tromsø har nok seriegull. De blir farlige, men det blir vi også, melder Phillip.

Fortsatt tro på gull

Kiril Raykov, som har vært meget god for Storm denne sesongen, mener det er store forskjeller på tidligere utgaver av Storm sammenlignet med dagens lag. En av grunnene er fraværet av Ingebrigtsen og Phillip.

– Ja, det er store forskjeller, sier bulgareren og forklarer.

– Nicholas og Arne er erfarne norske spillere, og nå har vi mange spillere som er på vei opp. De gjør sin første og andre sesong i BLNO, og da blir det annerledes.

– I tillegg har vi slitt med skadeproblemer på Casiem (Drummond) som ikke spiller etter pause i dag. Forrige sesong hadde vi også en bred stall med åtte-ti spillere som kunne steppe inn og produsere. Derfor vant vi ligaen enkelt i forrige sesong, for laget var mer balansert.

Likevel mener Raykov at dagens Storm-utgave er gode nok til å vinne sluttspillet.

– Jeg har troen på laget mitt, vi har fortsatt mange gode spillere her. Nå gjelder det å få satt sammen alle bitene i puslespillet inn mot sluttspillet.

– Du har fortsatt troen på gull?

– Definitivt, defintivt. Vi har slitt i det siste, men vi kommer sterkere tilbake. Det er jeg sikker på, sier Kiril Raykov.