Sikret historisk NM-sluttspill

Tromsø Hockeys damelag er klar for NM-sluttspillet etter seier i Bergen.

SENSASJON: Tromsø Hockey-damene har gjort en sesong over all forventning. Her et lagbilde fra før sesongstart. Bak fra venstre: Duane Campbell (materialforvalter), Sigrun Petersdotter Eriksen, Sanna Filpus Øvervoll, Yvonne Petrovski, Jeanette Hammer Andersen, Sari Lumijärvi, Julia Sundquist, Chris Steele (trener), Ragne Martea Noer Lie (foran fra venstre), Frida Hansen, Thea Sørheim, Marte Idrupsen, Christina Norberg og Gro Hauglid (liggende foran). Foto: Lars Eidissen 

sport

Hockeydamene de to poengene som var nødvendig for å sikre en topp-3-plassering og plass i NM-sluttspillet, da laget vant 3-1 i bortekampen mot Bergen i går kveld.

- Vi gjorde det vi ønsket før vi reiste ned. Vi fikk de poengene vi trengte, konstaterer trener Chris Steele.

Det representerer en heftig opptur for laget som ble helt sist i divisjonen i fjor.

- Vi har klart å snu og går helt i motsatt ende av tabellen. At vi er oppe og kjemper om gullet er helt utrolig, kommenterer treneren.

LES OGSÅ: Matland fikk endelig proffdebuten: - En parodi, men helt utrolig artig

- Blandede følelser

I dagens kamp mot samme lag ble det imidlertid 1-2-tap. Tromsøs første tap på syv kamper, og kun det tredje for året.

- Det er sikkert mange blandende følelser akkurat nå, sier Steele.

For tapet sørger for at laget kun har teoretisk håp om seriegull foran siste seriehelg, da laget møter Stavanger, som ligger foran på tabellen.

LES OGSÅ: Kristoffer (20) herjet da BKT knuste norgesmesterne. Nå håper han på proffspill i Belgia

Syltynt gullhåp

Nå må Tromsø slå Stavanger i begge kampene for å passere rogalendingene, og er samtidig avhengig av at serieleder Wing taper to av de siste tre kampene.

- Kampene skal spilles, men jeg tror gullet er utenfor rekkevidde. Vi kan avgjøre sølvkampen mot Stavanger selv, og det tror jeg blir veldig artig, sier Chris Steele.

NM-sluttspillet spilles i Trondheim andre helgen i mars. Da starter Tromsø Hockey med kvartfinale mot et eliteserielag.

- Det er stor nivåforskjell på de beste i eliteserien og 1.-divisjon. Det er nok noen lag i eliteserien vi kunne gitt kamp, kommenterer Steele.