Som iTromsø skrev på fredag, kunne et tap mot Frøya gi store utfordringer både sportslig og økonomisk.

Etter 72-79-tapet var trener Kenneth Webb en slagen mann.

– Det fortsetter, og det fortsetter, sier Webb og sikter til den svake skytingen.

– Vi klarer ikke å sette den når vi skal sette den, og bommer på skudd etter skudd i avgjørende øyeblikk. Det er ikke de unge spillerne som bommer, men våre beste menn som skal gå foran, forteller Webb.

Bortekamp

Om to uker spilles kvartfinalene i sluttspillet, og de fire beste i ligaen får hjemmekamp. Foran dagens oppgjør var Storm nummer fire, men etter tapet kan det bli veldig vanskelig å klare en plass blant de fire beste.

Frøya ligger ligger to poeng foran, og har i tillegg igjen tre kamper mot Storms to. Derfor skal mye klaffe for at Kenneth Webbs menn når igjen Frøya. Sannsynlig står kampen om den siste plassen som gir hjemmekamp i kvartfinalen mellom Tromsø Storm og Kongsberg Miners.

Lagene ligger på samme poengsum, men Miners er foran på innbyrdes oppgjør. Dermed må de ta færre poeng enn Storm i sine to siste kamper, hjemme mot Centrum Tigers og Frøya. Storm på sin side reiser til Østlandet neste helg der de møter Asker Aliens på lørdag og Bærum Basket på søndag.

Rot og bom

Frøya kom til Tromsø stinne av selvtillit etter fem seiere på rad, og de var på hugget fra start. Før Storm rakk å tegne seg på tavla hadde gjestene satt seks poeng i kurven.

Hjemmelaget slet med å få i gang spillet, men etter knappe fire minutter hadde poengkongen Kiril Raykov fått nok. Med en utsøkt trepoenger fikk han fart på publikumet. I neste angrep fulgte Charlie Lee opp med tre poeng, og Storm var i ledelsen for første gang.

Forrige sesongs Storm-spillerne Arne Ingebrigtsen og Nicholas Phillip ble tatt godt imot av hjemmepublikumet, og det var de som kunne smiles bredest med 18-16-ledelse etter den første perioden.

Den var for øvrig preget av mye rot, og mye bomskyting. At mye sto på spill var det lett å se både på banen og tribunen.

Havari i tredje

Andre periode fortsatte som den første med mye frem og tilbake. Lagene vekslet på å ha ledelsen med ett poeng, frem til det var drøye to minutter igjen. Da skrudde Galin Mihaylov på skytearmen, og satte to trepoengere.

Frøyas trener måtte ta timeout med sekspoengsledelse til Storm, men det hjalp ikke stort. Sekunder før slutt ledet Storm med åtte, men Ingebrigtsen avsluttet perioden med et utsøkt skudd slik at hjemmelaget gikk i garderoben med 45-40-ledelse.

Bergenserne kom best i gang etter hvilen, og snudde kampen i løpet av to minutter. Storm kastet bort ballen, gjorde offensive feil og fikk lite til å stemme. Gjestene satte poeng på poeng på poeng, og det tok hele fire minutter før Storm noterte seg for poeng.

Heldigvis for vertene klarte ikke Frøya å stikke fullstendig av, og hjemmepublikumet kunne prise seg lykkelig over at kampen ikke var avgjort foran den siste perioden. Med 4.8 sekunder igjen på klokka ledet gjestene med seks poeng, men etter et soloraid uten like reduserte Charlie Lee med et latterlig pent skudd til 57-60.

Drama

Kampens siste periode startet med at Jakob Baiden ble utvist etter sin femte feil, og at Frøya økte ledelsen til ni poeng. Storm klarte å svare, men Frøya var stadig foran. Midtveis satte Raykov en presset trepoenger, og rett etterpå hadde Charlie Lee snudd kampen til 67-66-ledelse for Storm.

Frøya slet offensivt, og da Kiril Raykov senket en trepoenger idet skuddklokka gikk til 70-66 gikk publikum bananas. Som en sjette mann hjalp de Storm fremover. Med to minutter igjen på klokka viste resultattavla 70-68, men så utlignet bergenserne.

Og da startet dramaet. Drøye minuttet før slutt så det alt annet enn lovende ut da Frøya satte tre poeng. Lee prøvde å svare på direkte, men bommet på sitt trepoengsforsøk. Så fikk gjestene to straffer, traff på den ene og ledet med fire poeng med 43 sekunder igjen på klokka.

Smalås satte to poeng, men nok en gang svarte gjestene. Med 15 sekunder igjen var de stadig fire poeng foran. Mihaylov fikk en åpen mulighet på tre poeng, men misset. Dermed var det kjørt, og nå tyder det meste på at Storm må spille bortekamp i kvartfinalen i sluttspillet om to uker.