Da er det nemlig 10 km klassisk på U23-VM-programmet i rumenske Rasnov.

– Formen kjennes egentlig veldig grei ut, sier Theodorsen til iTromsø.

Bare for noen uker siden leverte hun karrierebeste i NM og verdenscupen. I NM på hjemmebane ble hun nummer fem på skiathlon og på tremila i Holmenkollen ble det en glimrende 14.-plass på 21-åringen.

LES OGSÅ: Theodorsen: – Mitt beste renn noen gang

LES OGSÅ: Råsterk 5.-plass i NM

Har gått på rulleski!

I Rasnov er det lite snø. Det har skapt et lite usikkerhetsmoment for løperne.

– Her nede har vi gått en del på rulleski. Det er lagt en 2,5 kilometer-runde med snø, og for å bevare løypen har den ikke vært åpen. Derfor blir det spennende å se hvordan det går tirsdag. Jeg har ikke gått klassisk siden forrige tirsdag, men det gjelder jo alle. Det blir spennende, sier Theodorsen.

I dag gikk hun greit videre som nummer 19 i fristilsprologen, men i kvartfinalen ble hun nummer fire og utslått.

– Det var helt greit i dag. Det var en grei prolog til meg å være. I kvarten var jeg fjerde best, og det holdt ikke helt inn i dag. Summa summarum var det dette jeg var god for i dag, sier Theodorsen.

– Det har vært snakk om at sprintløypa er litt lett?

– Ja, det er egentlig et definisjonsspørsmål. Det er ikke så mye bakker, men samtidig veldig en «jobbeløype» sier Theodorsen.

– Da jeg vant Ungdoms-OL for noen år siden var løpstiden på under to minutter, så jeg skal ikke gå til angrep på løypa, fastslår Kvaløysletta skilag-løperen.

Alle norske fikk bank

Samtlige norske løpere på både herre- og damesiden fikk bank. Ingen kom til semifinale mandag.

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad innrømmer at de norske løperne ikke hadde optimale ski.

– Jeg tror kanskje mange kunne hatt litt bedre ski. Silje kom veldig godt ut i sin kvartfinale og var offensiv. Hun var først på toppen, og jeg synes litt synd på henne da det åpenbart ikke lyktes på glidstrekket inn på stadion. Silje er i bedre form enn hun fikk vist i dag, sier Svarstad.

Da iTromsø snakket med Theodorsen, var hun på vei ut for å teste ski.

– Nå handler det om å omstille og prøve å gjøre ting rett til i morgen. Det er en ny dag med nye muligheter, sier Silje Theodorsen.