Magnus (19) klar for seniorlandslaget: – Det er helt fantastisk

Magnus Dahl-Hansen (19) får neste helg seniordebuten for Norge.

STERK: Turneren Magnus Dahl-Hansen har trent godt over tid. Nå er han klar for seniordebut på landslaget. Til venstre er han i aksjon i bøylehest.  Foto: Privat og Daniel Lilleeng

sport

TROMSØ/TRONDHEIM: Tromsø-turneren fikk beskjeden etter en samling i Trondheim denne uken: Du skal sammen med fem andre representere Norge i konkurransen TWG Cup i Østerrike 4.-6. mars.

– Det er helt fantastisk. Det er en stund siden sist det skjedde. Jeg er skikkelig glad, sier Magnus Dahl-Hansen til iTromsø.

For det er fem-seks år siden at Tromsø hadde en seniorturner i internasjonale konkurranser.

Den gang var det storebror Runar Dahl-Hansen som representerte Tromsø turnforening.

– Dette er jo veldig gledelige nyheter for oss i Tromsø turnforening. Vi har gode tradisjoner for å levere gutteturnere til landslagene, men i det siste har det stoppet litt opp på grunn av skader og sykdom. Magnus har tatt tak og satset skikkelig det siste året, sier styremedlem Børge Johansen i Tromsø Turnforening.

Seks øvelser

Turnøvelsene for menn er frittstående, bøylehest, ringer, hopp, skranke og svingstang.

– Jeg har fått beskjed om at jeg skal være med i alle seks, men jeg er sterkest i ringer. Jeg føler også at jeg kan gjøre det bra i skranke og svingstang. De andre øvelsen har jeg ikke fått trent så mye på, sier Dahl-Hansen.

– Hvor bra tror du laget kan hevde seg i Østerrike?

– Vi står ganske sterkt. Men vi har så klart en liten vei å gå før vi er på nivå med nasjoner som Kina, Russland og Spania, sier Dahl-Hansen.

19-åringen sier at det har vært en tøff treningsuke med junior- og seniorlandslaget i Trondheim mandag til lørdag.

– Vi har hatt gjennomkjøringer i alle øvelser to ganger, forteller tromsøturneren.

Venter på ny hall

– Jeg vil rose den gode jobben som gjøres på landslaget. Herreturn er på oppsving, og det å bare få inn en tromsøturner der er stort, sier Børge Johansen.

Her i Tromsø venter man fortsatt på en ny turnhall. Forholdene i Gyllenborghallen er alt annet en gode.

– Vi har utfordringer på anleggssiden her i Tromsø, men dette viser at det er muligheter her. Magnus har også trent litt i Oslo og andre steder for å teste seg mot utøvere som er på annet nivå, noe som har gitt resultater, sier Børge Johansen.