Rismo slakter ny serieordning: - Katastrofe!

Fløyas trener Tore Rismo er ikke nådig i kritikken av serieordningen som ble vedtatt på Fotballtinget lørdag.

UENIG: Tore Rismo er ikke enig med sin tidligere Fløya-spiss.Foto: Daniel Lilleeng  Foto: DANIEL LILLEENG

Jo Are Vik  Foto: Lars Åke Andersen

sport

Lørdag ble det omstridte omleggingen av det norske divisjonssystemet vedtatt på Fotballtinget i Oslo.

Les alt om omleggingen her!

- Det er helt katastrofe, og det har jeg også sagt til Troms Fotballkrets. Jeg er rystet, sier Rismo til iTromsø.

- Vinnerne av denne omleggingen er buss- og flyselskaper. Det blir færre og færre som orker å jobbe dugnad for å skaffe penger til det, advarer Rismo.

Storm mot NFF

Rismo er ikke den eneste som er kritisk. På Twitter har kritikken haglet både før, under og etter avstemningen.

- Da er lokalfotball i Rogaland revet i stykker og ødelagt. Rasert, sønderbombet, vandalisert og interessantløs, skrev fotballblogger Lars Fisketjøn på Twitter.

- RIP lokalfotballen. Velkommen hobbyfotball, skrev Øyvind Jacobsen i Brodd IL.

Til TV2 uttrykker daglig leder i Troms Fotballkrets Jo Are Vik at han er godt fornøyd med at forslaget – som ble fremmet av Troms Fotballkrets – gikk gjennom.

– Dette er en seierens kveld, så vi er godt fornøyd, sier Vik til TV2.

- Tragisk!

- Norsk fotball har mange utfordringer, og hvordan 4. og 5. divisjon organiseres er ikke en av dem. Dette er en ytterligere avskalling av bredden i norsk fotball. Grunnfjellet blir skjørt, og det betyr at fotballfamilien stadig blir fattigere. Det blir færre spillere, og det er tragisk, sier Rismo.

- Kjenner du til noen som har vært positive til forslaget?

- Nei. Jeg var skeptisk til det forrige også. Vi i Fløya blir ikke bedre om vi møter Bjørnevatn i stedet for Lyngen/Karnes. Det er ikke det det handler om. Det blir helt meningsløst. Jeg er rystet, sier han og sukker tungt.

Nå går han en tøff sesong i møte. 2016 blir overgangssesongen, og ingen lag rykker opp fra 3.-divisjon. Det betyr at Fløya, som ville vært opprykksfavoritt, ikke har stort å spille om. Det er dog ikke det verste, mener Rismo.

- Jeg ser særlig to alvorlige konsekvenser. Nummer en er at ildsjelene ikke gidder mer. Nummer to er at etablerte, aktive spillere slutter tidligere. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan støtte det forslaget, sier en meget oppgitt Tore Rismo til iTromsø.