I går gikk leder av Tromsø Skiklubb Langrenn, Erlend Sundstrøm at skiklubbene på Tromsøya føler seg overkjørt i prosessen ved at det nå skal bygges badeland der Tromsø skistadion er i dag.

Det er fortsatt knyttet stor usikkerhet til om et nytt skistadion i Grønnåsen kan realiseres.

– Jeg ser at plasseringen av Tromsøbadet gjør at man forringer verdien av skihuset deres og at du får en innskrenket stadion, sier kommunaldirektør for idrett i Tromsø kommune, Bjarte Kristoffersen.

Vil ta regningen

Derfor ønsker han at klubben raskt får sikkerhet rundt økonomien.

– Dersom det viser seg at Grønnåsen ikke realiserbart, så skal vi finne en god løsning på Templarheimen. Da tenker jeg at kommunen må ta mesteparten eller kanskje alt av byrden for å gjøre en endring på Templarheimen, sier Kristoffersen.

Han anslår den kostnaden grovt til å være et sted mellom ti og 15 millioner kroner.

– Fra administrasjonens side vil jeg fremme en sak for kommunestyret om å gi et slikt økonomisk bidrag, enten til flytting på Templarheimen - eller tilsvarende beløp til et nytt anlegg i Grønnåsen, sier Kristoffersen.

LES OGSÅ: Badeland bygges over skistadion: - Det blir verdiløst. Vi er helt overkjørt

Han har selv bakgrunn som tidligere toppsvømmer.

– Jeg synes det er fantastisk at det blir folkebad i Tromsø, og det har ingen sammenheng med at jeg har vært tidligere atkiv svømmer.

– En klar intensjon

Tidligere idrettsbyråd og opposisjonspolitiker Jonas Stein (V) var sentral da Tromsøbadet ble planlagt til Templarheimen.

– Skiklubben har vært klar over dette fra 2012. Det er ikke lyn fra klar himmel. Det har også fått midler til å lage utredninger, sier Stein.

– Jeg oppfatter det som en klar intensjon fra kommunestyret om at man skal bidra til å få på plass nytt skistadion. Jeg ville lagt frem en sak om hvordan man skulle bidra for skiidretten. Det er ikke utenkelig at når Tromsøbadet er landet at jeg vil løfte det inn hvis ikke byrådet kommer med sak på det, sier Stein.

Kampklare

Samtidig er Tromsø Skiklubb klar til å kjempe for å bli på skistadion så lenge det lar seg gjøre.

– I vår store medlemsmasse har vi stor juridisk kompetanse, som vi vil bruke til å kjempe vår bruksrett på Templarheimen, fastlår Sundstrøm.

Han er skeptisk til en løsning hvor anlegget flyttes sideforskyves på Templarheimen.

– Alternativ plassering av skistadion på Templarheimen er ikke tatt inn plankartet for områdereguleringen, og bare av den grunn er det uholdbart å få kraftig inngrep i sitt nåværende skistadion, uten at ny arena er avklart, sier han

I grunneier-dialog

Erlend Sundstrøm er til daglig direktør i Odd Berg-gruppen.

Firmaet er heleid av Benedicte Sigrid Berg Schilbred.

Hun er også en av eierne i Sameiet Sandnes, som er den private grunneieren som må gi brukstillatelse til et eventuelt Grønnåsen skistadion.

– Å få bruksrett fra de private grunneierne er også en utfordring, men vi har etablert dialog med styrelederen i sameiet og de er godt orientert om hva vi planlegger. Men ting må gå i riktig rekkefølge. Først må vi avvente å få regulert området, sier Sundstrøm.

– Grønnåsen skistadion et akseptabelt alternativ, men det kan tre år eller det kan ta åtte år, legger skilederen til.

I OPPOSISJON: Jonas Stein (V). Foto: Ronald Johansen