STRAUMSBUKTA: – Så langt ligger vi litt foran fjorårets rekordpåmelding. så vi er spent på hva vi ender opp med. Vi nærmer oss 300 påmeldte og i fjor var det 320 som startet. Vi håper jo å slå det, sier leder for hovedkomiteen, Ole André Helgaas.

Kvaløya skimaraton er et seedingrenn førstkommende lørdag som går to uker før Birkebeineren.

LES OGSÅ: Badeland bygges over skistadion: - Det blir verdiløst. Vi er helt overkjørt

– Det er en er perfekt oppkjøring til Birken. Tromsøfolket er dessverre ofte litt trege til å melde seg på. Men det er ingen grunn til å vente. Værprognosene viser kaldt og stabilt vær, fastslår Helgaas.

Eksklusiv medalje

Det er bare noen uker siden det var folkefest under NM på ski på Storelva. Nå skal løperne igjennom de samme løypene som Petter Northug og Therese Johaug.

– Og siden det i år er en femårsmarkering vil alle som fullfører og kommer i mål i Straumsbukta få en jubileumsmedalje. Det er eksklusiv liten sak vi har lagd i samarbeid med Midnight Sun Marathon, forteller Helgaas.

Deltakerne kjemper i alt om 8.000 kroner i pengepremier. Øverst i Finnvikdalen er det en spurtpris for beste dame og herre (1.000 kroner hver). Det er ytterligere en spurtpris på Storelva etter halvgått løp. Og i mål er det 2.000 kroner til beste dame- og herreløper.

– Vi har et bugnende premiebord som vi satser veldig på, så det gjør det også verdt å stille. Og etterpå er det «afterski» i Storelvahallen med kafé og premieutdeling. Vi tilbyr alle deltakerne transport fra Straumsbukta til Storelva. forteller Helgaas.

Bugge favoritt

Årets utgave av Kvaløya skimaraton kolliderer med Vasaloppet og norgescup. Dermed vil noen av våre beste løpere ikke stille til start. Helgaas tror Christian Tvedt Bugge er favoritt i herreklassen.

– Han hadde et meget godt NM, sier han.

Det er Kvaløysletta skilag og Sør-Kvaløya skilag som arrangerer Kvaløya skimaraton. Det er både konkurranseklasse fra Slettaelva (42 km) og trimklasse fra Storelva (21 km).

– Løypetraseen er rosinen i pølsa. Her kan man starte i fantastiske forhold på Slettaelva eller Storelva i et herlig skiterreng. Vi har fått veldig god respons. Og vi har en drømmevinter med rundt en meter snø og knallfine løyper. Det kan ikke bli bedre, sier Ole André Helgaas.

Øyvind Sivertsen

Løypetraseen er rosinen i pølsa. Her kan man starte i fantastiske forhold på Slettaelva eller Storelva i et herlig skiterreng.

Foto: ØYVIND SIVERTSEN