Denne mannen er ønsket - uansett resultat i sluttspillet

Tromsø Storm ønsker å forlenge kontrakten med Kenneth Webb – uavhengig av resultatet i årets «Final Four».

I KJENT STIL: En engasjert Kenneth Webb på sidelinjen for Tromsø Storm. Treneren ønskes videre i klubben uansett resultat i årets "Final Four". Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

STORM-LEDER: Styreleder i Tromsø Storm, Kurt Figenschau. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

sport

TROMSØ: Til helgen spiller Tromsø Storm for sin første kongepokal siden 1997.

Lørdag starter det med Ammerud borte i semifinale.

Men uansett utfall, så ønsker klubben å forlenge avtalen med hovedtrener Kenneth Webb – som utløper etter årets sesong.

Webb har vært Tromsø Storm-trener siden 2011.

– Han har opsjon på to nye år. Og det er det vi ønsker å få til. Vi er absolutt fornøyd med jobben Kenneth har fått til, sier styreleder Kurt Figenschau.

Han innrømmer at det fra klubbens side likevel kan bli et spørsmål om hva de kan tilby den erfarne treneren.

– Vi må se på hvilke ressurser vi har etter sesongen, sier Figenschau.

Trives

Fra trenerens side er det også positivitet til å forlenge avtalen.

- Jeg har en av de beste jobbene i Skandinavia. Det jeg ønsker er at både Storm og norsk basket skal ta noen steg framover, sier Webb til iTromsø.

Et trøblete grunnspill med en del svake resultater tidligere i sesongen har ikke tatt fra treneren gnisten.

– Jeg er veldig komfortabel med å jobbe med disse guttene, så jeg kan definitivt se for meg at jeg fortsetter her, sier Webb.

Men en endelig avklaring kommer neppe før til sommeren.

- Jeg har mye arbeid som skal gjøres her fram til juni, og vi har ingen hast med å få dette avklart, sier amerikaneren.

Underdogs

At Tromsø Storm går inn i semifinalen mot Ammerud som «underdogs», er Storms styreleder avskappet til. Slik var bildet også før kvartfinalen mot Frøya.

– Vi vet fra tidligere at når lag har fått spillere skadet og har fått frem sitt beste både som lag og enkeltindivider., sier Figenschau – og påpeker at situasjonen nå er omtrent snudd på hodet fra tidligere sluttspill:

– Det har skjedd mer enn en gang at vi har vært kjempefavoritter og ikke har klart å ta det helt inn. Klarer guttene å fortsette flyten i kampen de har hatt mot Frøya, så kan alt skje i sluttspillet, sier Kurt Figenschau.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport