På 8. mars gikk disse damene rett til topps

Kvinnene dominerte på bymesterskapet i baneskyting.

KVINNEDOMINANS: Torunn Håkstad og Emma Eliassen vant senior- og eldre rekrutt-klassene under bymesterskapet i skyting.  Foto: Privat

ASPIRANTER: Emil Grenland Rolland (Straumsbukta sk.lag), Marius Heimkjær (Tromsø sk.lag), Eskil Andreassen (Straumsbukta sk.lag), Guro Stagrum Enoksen (Tromsø sk.lag) og Marte Stagrum Enoksen (Tromsø sk.lag) Foran fra venstre: Tobias Risvik (Sandnessund sk.lag), Ola Wilhelmsen Pedersen (Straumsbukta sk.lag), Ådne Håkstad (Lakselvdal sk.lag) og Benjamin Nordmo Breivik (Lakselvdal sk.lag). (Benedikte Boye Pilskog, Tromsø var ikke med da bildet ble tatt).  Foto: Roy Håkstad

sport

I går kveld sørget 53 deltakere for et rekordstort mesterskap på Rødtindheimen.

Og på selveste 8. mars ble det definitivt "damenes dag". I seniorklassen (3-5 kl.) ble det rett og slett trippel dameseier:

Torunn Schjelderup Håkstad (Lakselvdal skytterlag), som vant seniorklassen (kl.3-5) med 344 poeng, foran Maren G. Lunsæter (Tromsø sk.lag, 343 poeng) og Regine Hagfoss (Tromsø, 339 poeng).

- Ja, på selveste 8. mars. Det er kjempebra. Det er mange jenter som er med nå. Det er fint, sier Torunn Håkstad.

Hun forteller om en ujevn vinter til nå, og med fokus mot den kommende feltskyting-sesongen, var hun litt overrasket over å klatre helt til topps.

- Det er noen unge jenter som er vanskelig å slå, så det er artig at jeg kan klare det av og til, sier 40-åringen.

Nær perfekt serie

I klassen eldre rekrutt vant Emma Eliassen (14) en jevn duell mot Oscar Stagrum Ottem (14), hvor begge skjøt imponerende summer.

Eliassen var ett poeng fra full score med 349, mens Ottem fulgte henne nesten hele veien med 348 poeng.

– Den ene nieren til Emma var 9,9, så det er den sureste nieren man kan få. Hun var bare et par millimeter fra helt fullt, sier ungdomsleder i Tromsø Skytterlag, Bjørn Viggo Ottem.

Om duellen mot hans egen sønn Oscar, sier Ottem:

- Det er fantastisk god skyting. Det nivået som er på de eldre rekruttene der er temmelig høyt i kretsen.

God rekruttering

Den gode rekrutteringer var tydelig i barneklassen Aspirant, hvor det var hele ti deltakere.

– Det er et bra antall og veldig gledelig. Flere av disse har gått på skytterskole i høst, så de er veldig fersk. Det er en viss rekruttering, selv om det ikke er en stor sport, sier Ottem.

Han forteller at man ønsker å legge til rette for en lav terskel for å komme inn i skyttersporten.

– Både vi og de andre klubbene har investert i våpen og utstyr som alle kan låne. I utgangspunktet kan vi love bort det. Den eneste kostnaden er ammunisjon som vi i tillegg har et bidra, til for å holde kostnadene nede, sier ungdomslederen i Tromsø Skytterlag.